RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Syk i fjor - nå herjer han med Northug

Sist oppdatert:
Svenskene var opptatt av å slå Petter Northug, men ble tatt på senga av en annen nordmann.

Martin Johnsrud Sundby gikk et kanonrenn og gikk helt til topps da verdenscupsirkuset i langrenn åpnet i Gällivare lørdag.

Nordmannen tok dermed sin første verdenscupseier i fristil. Fra før av har han kun én seier i verdenscupen. Den kom på 15 kilometer klassisk i Kuusamo.

- Det er en god følelse jeg har inni meg nå. Det er mye hardt arbeid som nå gir seg betalt. Det er jeg utrolig fornøyd med, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Overrasket seg selv
Han innrømmer selv at han er overrasket over å vinne et renn i fristil.

- Det hadde jeg ikke trodd, og det er kanskje ikke så mange andre som hadde trodd det heller. Derfor har jeg tatt tak de siste to årene og hatt utrolig mye fokus på skøying. Mest for å kunne gå en duathlon i VM og OL, men det har også fristet å gå fort i skøyting.

At det kom til å bli en bra dag, kjente han tidlig. Sundby var imidlertid nøktern optimist på grunn av nedturen forrige helg.

- Jeg hadde en kjempegod dag. Det kjente jeg allerede på oppvarmingen, men turte ikke håpe i og med at jeg hadde en tung helg forrige uke. Jeg visste ikke hva jeg kunne håpe på. Det var en fantastisk innsats fra smørerbua.

- Betyr mye
Etter et trøblete år i fjor, innrømmer han at det var ekstra godt å få denne oppturen.

- Dette betyr mye for meg. Fjoråret var tøft, med tanke på alt som skjedde, men jobbet like beinhardt for dette likevel. Å få betalt i dag er en god følelse.

Petter Northug klarte ikke å følge opp seieren fra Beitostølen forrige helg og gikk inn på sjuendeplass.

Aleksej Jurjevitsj Poltaranin fra Kasakhstan tok andreplassen, mens Marcus Hellner ble nummer tre.

Johnsrud Sundby gikk inn på tiden 30:37.0. Poltaranin fulgte 8,9 sekunder bak. Hellner kom i mål 11,1 sekunder bak Sjur Røthe ble nummer fem.

Se resultatene her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere