RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)

Syk Northug blir hjemme

Sist oppdatert:
Petter Northug blir ikke med til helgens verdenscup i Gällivare.

Fjorårets gjennombruddsmann i langrenn pådro seg en magesykdom i forbindelse sist helgs nasjonale åpningsrenn på Beitostølen.

Etter en samtale onsdag ettermiddag er landslagstrener Morten Aa. Djupvik og Petter Northug i samråd med lege blitt enige om at 20-åringen dropper lørdagens 15-kilometer i Gällivare.

- Tappet for krefter
- Petter blir hjemme. Han er i bedring, men har ennå ikke trent denne uka. Han kommer heller ikke til å trene i dag. Vi håper han er tilbake i trening torsdag eller fredag, sier Djupvik til Nettavisen.

Han utelukker ikke at Northug kunne ha gått i Gällivare.

- Men tida går fort. Og erfaringsmessig blir man mer tappet for krefter av slik sjukdom enn man liker å tro selv, poengterer Djupvik.

Åpner for Kuusamo
Nå åpner han i stedet for at Northug kan få gå rennene i Kuusamo om halvannen uke.

- Det er kun klassiskse distanser i Kuusamo. Derfor ville vi legge inn en treningsperiode for Petter da. Men kanskje endrer vi på det nå. Petter trenger en skikkelig gjennomkjøring før vi reiser opp i høyden i desember, poengterer Djupvik.

Han legger ikke skjul på at unggutten har lyst til å konkurrere.

Forståelse
- At den gutten er konkurranselysten, er vel ingen nyhet. Likevel tror jeg han har forståelse for at det er mest fornuftog å droppe Gällivare, i forhold til det som skal skje senere i sesongen.

- Frykter dere at magesjukdommen skal ødelegge mer av sesongen for Northug?

- Nei, de gjør vi ikke. Det dreier seg nok om et magevirus som du og jeg ikke ville tatt så alvorlig. Problemet er at det hemmer ham når han skal yte maks. Men vi er trygge på at det går over. Den eneste uheldige konsekvensen er at Petter ikke får konkurrert nå i helga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere