Gå til sidens hovedinnhold

Syk oppladning for Hilde GP

Hilde Gjermundshaug Pedersen (41) er glad for at det fortsatt er nesten tre måneder til OL i Torino.

BEITOSTØLEN (TV 2 Nettavisen): Superveteranen fra Nybygda har hatt en alt annet enn knirkefri oppladning til sin siste OL-sesong. Det startet med en serie småskader på forsommeren. Så ble Hilde sjuk etter den siste høydesamlingen i Val Senales. Og som om ikke det skulle være nok, har snøen glimret med sitt fravær frem mot sesongåpningen.

- Det har definitivt ikke gått på skinner. Det er jobben min å gå på ski, og da er det litt ugreit å ikke få trent, sier GP til TV 2 Nettavisen.

- Derfor tar jeg løpene denne helga som en gjennomkjøring. Jeg føler at jeg på tross av skader og sykdom har fått trent veldig bra, men jeg har ingen store forhåpninger lørdag. For å være helt ærlig vet jeg ikke hva jeg kan forvente, sier Hilde.

Likevel gleder hun seg:

- Det skal bli veldig godt å komme i gang. Jeg trenger nok noen renn for å finne formen.

Vil ha revansje
Og Hilde Gjermundshaug Pedersen er rutinert nok til ikke å la seg stresse. Hun vet at det er lenge til sesongens høydepunkt – de olympiske vinterlekene i februar.

- Der er målet å vinne en individuell medalje. Det hadde vært veldig gjevt.

GP føler hun har mye å revansjere etter VM i Oberstdorf i februar. Til tross for to stafettgull var ikke veteranen fornøyd med innsatsen.

- Jeg ble sjuk og fikk ikke vist mitt beste i de individuelle renna.

- Var det derfor du snudde og tok en ny sesong?

- Det var i hvert fall en medvirkende årsak. Jeg hadde nok sett for meg en mer verdig slutt på karrieren.

Døtre på fremmarsj
Men OL er ikke det eneste som betyr noe i vinter:

- Jeg har også veldig lyst til å vinne et verdenscuprenn. Det er på tide. Og så hadde det vært gøy å ta en stafettmedalje i NM sammen med Ida og Eli.

Ida og Eli er Hildes tvillingdøtre. Begge har startet på NTG denne høsten og satser for fullt på langrenn denne vinteren. Og mamma følger opp etter beste evne.

- Jeg klarer ikke helt å slippe taket. Jeg liker å være til stede og støtte opp. Det hadde jeg gjort uansett hva de hadde valgt å drive med, men nå ser det altså ut til at de velger langrenn. Og begge har gjort store fremskritt i sommer – sikkert større enn meg.

Lørdag får Hilde GP det første svaret på hvor hun står.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg