Gå til sidens hovedinnhold

Syk Södergren dropper femmila

Det blir ingen revansjeduell mellom Petter Northug og Anders Södergren.

LIBEREC (Nettavisen): Anders Södergren bød opp Petter Northug til dans på tremila i VM forrige søndag. Til slutt måtte svensken seg slått av nordmannen.

Etterpå lovet han en ny tøff kamp på femmila, som går av stabelen i dag.

- Den som vil slå meg kan innstille seg på tempo og smerte. Jeg vil veldig gjerne vinne og kommer til å selge meg dyrt, skrev veteranen på sin hjemmeside etter sølvløpet.

- Kjennes surt
Men det blir ingen ny duell. Søndag morgen har Södergren trukket seg fra avslutningsdistansen i VM på grunn av mageproblemene som gjorde at han ikke kunne gå fredagens stafett.

- Magen er ikke klar til å ta opp energi. Jeg er ikke engang i nærheten av å kunne gå femmil i den tilstanden jeg er nå. Det kjennes surt å ikke kunne være med å krige om medalje, spesielt ettersom det er mitt favorittføre i dag, sier Södergren i pressemelding gjengitt på Expressen.se.

Forfallet fra Södergren betyr at det kan være duket for Petter Northugs tredje VM-gull i Liberec. Han møter riktig nok knalltøff motstand i løpere som Giorgio di Centa, Pietro Piller Cottrer, Tobias Angerer og Alexander Legkov, men må finne seg i å være favoritt etter oppvisningen hittil i mesterskapet.

Med livet som innsats
Og Petter Northug har ikke bare lovet å blø. Han har faktisk lovet å satse livet for femmilsgullet.

- Jeg skal henge så lenge jeg makter. Jeg går til jeg dør. Det er bare å holde hjertestarteren klar, sa Northug etter stafetten.

Allerede før VM-starten pekte han ut nettopp femmila som sin beste distanse.

Løpet starter kl. 13.00.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?