Gå til sidens hovedinnhold

Syk Södergren dropper femmila

Det blir ingen revansjeduell mellom Petter Northug og Anders Södergren.

LIBEREC (Nettavisen): Anders Södergren bød opp Petter Northug til dans på tremila i VM forrige søndag. Til slutt måtte svensken seg slått av nordmannen.

Etterpå lovet han en ny tøff kamp på femmila, som går av stabelen i dag.

- Den som vil slå meg kan innstille seg på tempo og smerte. Jeg vil veldig gjerne vinne og kommer til å selge meg dyrt, skrev veteranen på sin hjemmeside etter sølvløpet.

- Kjennes surt
Men det blir ingen ny duell. Søndag morgen har Södergren trukket seg fra avslutningsdistansen i VM på grunn av mageproblemene som gjorde at han ikke kunne gå fredagens stafett.

- Magen er ikke klar til å ta opp energi. Jeg er ikke engang i nærheten av å kunne gå femmil i den tilstanden jeg er nå. Det kjennes surt å ikke kunne være med å krige om medalje, spesielt ettersom det er mitt favorittføre i dag, sier Södergren i pressemelding gjengitt på Expressen.se.

Forfallet fra Södergren betyr at det kan være duket for Petter Northugs tredje VM-gull i Liberec. Han møter riktig nok knalltøff motstand i løpere som Giorgio di Centa, Pietro Piller Cottrer, Tobias Angerer og Alexander Legkov, men må finne seg i å være favoritt etter oppvisningen hittil i mesterskapet.

Med livet som innsats
Og Petter Northug har ikke bare lovet å blø. Han har faktisk lovet å satse livet for femmilsgullet.

- Jeg skal henge så lenge jeg makter. Jeg går til jeg dør. Det er bare å holde hjertestarteren klar, sa Northug etter stafetten.

Allerede før VM-starten pekte han ut nettopp femmila som sin beste distanse.

Løpet starter kl. 13.00.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken