RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykdomsplaget Nordhaug klar for Baskerland

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Ble syk etter Criterium International.

Lars Petter Nordhaug ble syk i kjølvannet av sin fantastiske innsats i forrige helgs Criterium International.

Da procycling.no snakket med han før helgen hadde han ikke gjort annet enn å sitte på sofaen siden han kom hjem fra Korsika.

Overfor TV2 Sporten utdyper han situasjonen.

- Jeg ble litt syk etter Critérium International og slet med vond hals. Det gjorde at jeg måtte ta det med ro på sofaen noen dager, forteller han til TV 2 Sporten.

- Det er ingen perfekt oppkjøring til Baskerland rundt, men jeg tror det går greit. Jeg har fått trent godt de siste dagene.

Tøft ritt
Baskerland rundt er tradisjonelt sett et særdeles tøft ritt. Det går over seks dager, og samtlige etapper er minst kuperte. Rittet av sluttes med en tempoetappe, som også pleier å være kupert.

I 2010 vant den amerikanske superveteranen Chris Horner rittet, mens Alberto Contador tok av seg de to utgavene før det.

Nordhaug håper å få sjansen til å kjøre for egne sjanser etter prestasjonen på Korsika.

- Jeg er veldig spent og håper å kunne levere noen gode resultater. Dette blir en skikkelig test for meg, med mange av verdens beste klatrere på plass. Det er et veldig tøft ritt, både med tanke på profilen og nivået på de andre rytterne. Men jeg gleder meg, sier Nordhaug.

Team Sky stiller med et sterkt lag, og i utgangspunktet skal det kjøres for Rigoberto Uran. Også Michael Rogers og Simon Gerrans er i troppen.

Startliste
Etappeprofiler

Rittet sendes på TV2 Sport og Sumo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere