*Nettavisen* Sport.

Sykdomsplaget Svindal skuffet

Foto: CHRISTIAN HARTMANN (Reuters)

Norges bestemann i Wengen-utforen endte helt nede på 12.-plass.

14.01.12 14:39

Sveitseren Beat Feuz gjennomførte et imponerende utforrenn i Wengen lørdag og gikk til topps i verdenscupen på hjemmebane for første gang.

Feuz er fra Schangnau i det sentrale Sveits, ikke langt fra Wengen. 24-åringen sto med to verdenscupseirer fra tidligere. Han gikk til topps super-G i Val Gardena før jul og vant også utforrennet i Kvitfjell i mars 2011.

I mål var sveitseren 44/100 sekund foran østerrikeren Hannes Reichelt. Italienske Christof Innerhofer tok tredjeplassen og endte 49 hundredeler bak.

Fra startnummer 16 kjørte Feuz jevnt med Reichelt, som satte utfor først av alle lørdag, i den øverste delen av løypa. Men i den siste halvdelen var Feuz suverent best av løperne som kjempet i toppen.

Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom den siste tiden og klarte ikke helt å henge med de beste i den tøffe og lange utforløypa i Sveits. Svindal kom i mål 1,35 sekund bak vinneren. Med 25 løpere igjen på startstreken holdt tiden til 12.-plass.

Kjetil Jansrud imponerte på toppen av løypa, men fikk det tungt mot slutten. Vinstra-alpinisten kjørte over målstreken til en foreløpig 20.-plass, 2,03 bak Feuz. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.