Gå til sidens hovedinnhold

- Syke Brann het nedrykks-kandidat

Hadde serien startet i dag, ville Brann stilt med et lag som hadde sett nedrykket i hvitøyet fra første stund.

Seriestart i dag kunne det blitt trist sorti for rødtrøyene. Hør bare her:

Landslagskapteinen og den naturlige sjefen på banen, Martin Andresen, er fremdeles skadet. Neste uke skal han for første gang belaste lysken som har plaget han halvannet år. Ingen vet om Andresen kommer tilbake denne sesongen. Cato Gunntveit er heller ikke kvitt sin skade og har trent alternativ sammen med Trond Fredrik Ludvigsen som også skulle løfte Brannlaget. Sistnevnte er i alle fall ikke klar før i mars ifølge Mjelde.

Bengt Sæternes har hatt et stort inngrep i ryggen og ingen vet vel med sikkerhet om han kommer tilbake på banen noen sinne.

I tillegg er Ragnvald Soma et lite usikkerhetsmoment etter viruset som henviste rogalendingen til sofaen i fem uker før jul.

Skulle til alt overmål venstreback Erlend Hanstveit bli solgt til bundesligaklubben Werder Bremen, har Brann hastverk med å få inn solide nok forsterkninger. Og forsterkningene må være friske!

Ikke et medaljelag
For tilbake på banen er et lag som i beste fall kan kalle seg middelhavsfarere i eliteserien. For i kamp med Vålerenga, Viking , Lillestrøm, Rosenborg og Lyn, blir nok startoppstillingen til Brann alt for tynn.

Startoppstilling per i dag: Håkon Oppdal - Kristjan Ørn Sigurdsson, Ragnvald Soma (hvis han er så frisk som han hevder), Olafur Ørn Bjarnason, Erlend Hanstveit (hvis han ikke blir solgt) - Martin Knudsen, Charlie Miller, Helge Haugen - Petter Vaagan Moen - Robbie Winters, Dylan Macallister

Benken
Flere har også påpekt at Brann hadde en alt for dårlig benk i fjor. Skulle alle de sentrale spillerne være ute til sesongstart, ser det ikke så mye bedre ut i år heller. Erik Huseklepp, Fredrik Klock, Christian Kalvenes, Kristian Ystaas og Arve Walde.

Med unntak av Erik Huseklepp har alle disse tilgode å overbevise i Branndrakten. Nykommeren Arnaud Monkam er et stort usikkerhetsmoment som kan slå begge veier.

Den eneste friske tilveksten Brann har kjøpt de siste årene, Paul Scharner, er solgt til England. Han alene holdt Brann over trøbbelstreken i fjor høst.

Kommentarer til denne saken