RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkel-Australia i sjokk

Foto: Bengt Dyrkorn
Sist oppdatert:
PAU (TV 2 Nettavisen): De ni australske rytterne i Tour de France er i sjokk etter den tragiske dødsulykken i Tyskland tirsdag.

Stuart O'Grady, Robbie McEwen og de andre australierne var sterkt preget av gårsdagens ulykke i Tyskland, der Amy Gillett mistet livet og fem andre australske syklister ble hardt skadd, to av dem kritisk.

Cadel Evans, som ble nummer fire på dagens etappe, og Matt White, var begge for nedbrutt til å snakke om ulykken. Men Robbie McEwen og Stuart O'Grady snakket på vegne av alle landsmennene da de uttrykte sin sorg og medfølelse.

- De er venner og gode sportskolleger. Dette er et stort tap for australsk sykkelsport, sier en trist Stuart O'Grady til TV 2.

Cofidis-rytteren og landsmennene hans syklet alle med svarte sørgebånd tirsdag, i respekt for de som ble rammet av tragedien.

- Alle rytterne i Tour de France viser sin sympati for familiene til de involverte, og vi ønsker jentene som ble skadet alt de beste, sier han.

Også Robbie McEwen var preget av den stygge ulykken før dagens etappe.

- Det er en veldig trist dag. Jeg har ikke tenkt på annet siden jeg hørte om dette i dag morges. Det er en tragedie at Amy ble drept i ulykken, sier McEwan.

- Vi deler sorgen med familie og venner, og ønsker de beste, legger Lotto-rytteren til.

Det australske sykkelmiljøet er som en stor familie, der alle kjenner alle. Både landeveisryttere, temposyklister og BMX- og offroad-ryttere er gode venner. Alle kjenner de som var involvert i ulykken i går.

- Sykkelfamilien i Australia er tett knyttet, og uansett hvem du snakker med i australsk sykkelsport vil de være rammet av dette, sier Michael Tomolaris. Han er journalist i tv-kanalen SBS Australia, og kjenner australsk sykkelsport bedre enn de fleste.

- Det er et tap, og et stort tomrom å fylle. Det kommer til å ta mange år å reparere skaden for australsk sykling. At så mange ryttere blir borte for oss på en dag er en stor tragedie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere