RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykkel-NM i Sandefjord gikk med overskudd


Sykkel-NM i Sandefjord var vellykket både sportslig og økonomisk. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Sykkel-NM i Sandefjord var vellykket både sportslig og økonomisk. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sykkel-Norge fikk en økonomisk opptur med årets landeveis-NM i Sandefjord. Foreløpige tall viser et overskudd på 350.000 kroner.

Norsk sykkelsport har hatt mange negative oppslag etter at fjorårets VM i Bergen endte med et økonomisk mageplask. Tirsdag kunne den nyvalgte sykkelpresidenten Jan-Oddvar Sørnes fornøyd konstatere at 2018-NM ble en suksess sportslig og i regnskapsbøkene.

– Årets NM viser at det er fullt mulig å gjennomføre et NM på en økonomisk forsvarlig måte. Et godt samarbeid med lokalt næringsliv og kommune/fylkeskommune er helt avgjørende for en smidig gjennomføring, men også for å få sponsorinntekter og tjenester, sier Sørnes i en pressemelding.

Det var Sandefjord sykleklubb som sto som arrangør av årets norgesmesterskap.

– Da vi startet planleggingen av mesterskapet, satte vi oss et mål om å komme gjennom det hele uten å tape penger. Vi hadde i bakhodet hva som skjedde i Bergen under VM i fjor. Selv om vi ikke kan sammenligne de to arrangementene, ligger det i bunn at det er store utfordringer med å arrangere stor konkurranser som dette, sier arrangørsjef Rune Steinsvik.

– Blant de største optimistene ble det snakket om at vi burde kunne sitte igjen med rundt 50.000 kroner i overskudd. Nå viser de foreløpige tallene at vi kommer til å sitte igjen med et overskudd på 350.000 kroner. Da har vi all grunn til å være fornøyd, sier han videre.

Overskuddet sikrer at Sandefjord sykleklubb kan drive på samme nivå også i årene framover.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere