RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Arrangørene av sykkel-VM i Bergen 2017 håper på scener lignende denne under arrangementet. Her fra Tall Ships Race.
Arrangørene av sykkel-VM i Bergen 2017 håper på scener lignende denne under arrangementet. Her fra Tall Ships Race. Foto: Eivind Senneset (Bergen Kommune)

Sykkel-VM sliter med å finne sponsorer

Hittil har arrangørene av sykkel-VM i Bergen bare klart å finne drøyt halvparten så mange sponsorkroner som planlagt. Nå kutter de ambisjonene.

I utgangspunktet var planen å få inn 33 millioner kroner fra lokale sponsorer, men fasiten er bare 18 millioner så langt. Dermed dekker sponsorinntektene mindre enn en tidel av de totale kostnadene ved arrangementet, som foreløpig har en prislapp på nærmere 200 millioner kroner, skriver Bergens Tidende.

- Jeg må ærlig si at vi gjerne skulle hatt litt flere sponsorer. Vi jobber intenst med å få dette til, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Ambisjonene er nå justert ned til 25 millioner, men med bare fem måneder igjen til sykkelfesten, mangler det fortsatt seks-sju millioner.

Ifølge sykkelpresidenten er det nedturen i oljesektoren som er den største enkeltforklaringen på hvorfor sponsorene uteblir.

- Vi hadde avtaler som var kommet langt på vei da oljenedturen satte inn. De ble satt på vent, og ble ingenting av.

Prosjektbudsjettet er justert ned til 135 millioner kroner, men avisen har regnet seg fram til at de totale kostnadene relatert til VM ligger på 195,5 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere