Sykkel-VM til Norge

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

- En formalitet unna, men vi tar det ikke for gitt, sier sykkelpresidenten.

28.01.13 21:42

Harald Tiedemann Hansen, sykkelpresident i Norges Cykleforbund, bekrefter til procycling.no at det har blitt søkt om VM i terrengsykling i 2014.

- Men vi venter på en avgjørelse som tas den 1. Februar. Det skal skje i forbindelse med verdensmesterskapet for sykkelcross i Louisville, USA, sier Tiedemann Hansen.

En formalitet
Tiedemann Hansen sier den internasjonale sykkelunionen, UCI, sendte en forespørsel om å søke til sykkelforbundet. Dette på grunn av innsatsen de gjorde under verdenscupen for downhill på Hafjell i 2012.

- Er avgjørelsen som skal tas av UCI bare en formalitet?

- Ja, men de skal allikevel ta avgjørelsen. Vi skal ikke ta ting for gitt, men jeg har en veldig god følelse, sier sykkelpresidenten.

- Vi diskuterte litt fram og tilbake, og ballen begynte å rulle etter det. Terrengsykkel-VM i Norge blir et fantastisk arrangement, som virkelig kan hjelpe unge lovende ryttere opp og fram. Men vi tenker også på de rutinerte som får en ekstra gulrot å se fram til, sier Sykkelpresidenten.

- Dette er helt fantastisk
Gunn-Rita Dahle Flesjå er en av Norges mest meritterte syklister, med OL-gull og 26 triumfer i verdenscupen. Hun er positiv til et sykkel-VM på hjemmebane.

Foto: Maxime-Schmid / Ap

- Dette er jo en fantastisk og unik mulighet til å gjøre idretten kjent. Det er tynt i verdenstoppen av norske utøvere, og dette vil forhåpentlig få den lovende generasjonen som er nå til å satse litt ekstra, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå til Aftenbladet.

Det har tidligere blitt arrangert VM i maratongrenen av terrengsykling. Det skjedde i forbindelse med Birkebeinerrittet i 2005, hvor Gunn-Rita Dahle Flesjå vant. Oslo-VM i 1993 var sist gang Norge arrangerte et fullt verdensmesterskap i sykling. Lance Armstrong vant fellesstarten, i arrangementet som gikk med store økonomiske underskudd. Bruttobudsjettet for mesterskapet i 2014 ligger på 25 millioner kroner. Terreng-VM blir arrangert 2.-7. september neste år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.