*Nettavisen* Sport.

Sykkelproffene hyller Norges publikum

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

- Jeg synes det var en herlig atmosfære, sa Nicolas Roche etter Sørlandsparken Grand Prix.

28.07.11 11:05

SØRLANDSPARKEN/OSLO (procycling.no): Med stjerner som Fabian Cancellara, Philippe Gilbert, AlessandroPetacchi samt de fleste norske proffene var det duket for fest i Kristiansand onsdag.

Startfeltet Sørlandsparken Grand Prix kunne skimte med er helt på høyde med hva kriteriums-publikummet i Nederland og Belgia får oppleve.

Det ble først kjørt en time, før det hele skulle avgjøres med fem runder.

Philippe Gilbert vant rittet foran Fabian Cancellara og Thor Hushovd.

Les også: Stjernene lagde show

Etter målgang snakket procycling.nos utsendte med blant annet tre av de utlenlandske deltakerne, og fikk kun positiv tilbakemelding.

Ag2r-rytter Nicolas Roche var på sitt første norgesbesøk. Etter den skuffende 26. plassen i årets Tour de France tok 27-åringen innom Sørlandsparken før han begynner Vuelta a Espana-oppkjøringen.

- Skikkelig opplegg
- Jeg synes det var en herlig atmosfære, og jeg hadde ikke forventet så mye folk. Jeg var veldig overrasket over mye folk det var fra Norge i Tour de France. På Alpe d’Huez har du det nederlandske hjørnet, men det var også et stort norsk hjørne. Og det samme på Champs-Élysées. Det er fantastisk at så mange nordmenn følger sykkel. Alle er veldig positive. De er ikke her for å se på bare, de heier på alle, sa Nicolas Roche til procycling.no og la til:

- Sammenlignet med de (kriteriumsrittene) i Frankrike er det mye mer folk her. Det er også mye mer som skjer rundt, for i Frankrike er det bare et ritt. Her er det et skikkelig opplegg med fest og arrangementer rundt.

Også Matti Breschel, som har slitt store deler av sesongen med en kneskade, var imponert over hva arrangøren hadde fått til.

- Det var et veldig godt arragement. Jeg hadde overhodet ikke sett for meg så mye folk og denne rammen. Det var en fornøyelse å kjøre og jeg kommer gjerne tilbake, det er helt sikkert, sa den 26 år gamle dansken til procycling.no etter rittet.

Se også: Sørlandsparken Grand Prix i store bilder

Petacchi vil tilbake
26-åringen sikter seg nå inn mot VM i København etter en sesong uten de helt store resultatene.

En annen som akter å utfordre Matti Breschel i København, hvis han får starte rittet, er Alessandro Petacchi (Lampre-ISD). Han dro rett fra Tour de France til Sørlandsparken Grand Prix.

- Det er masse folk og veldig fint her. Det er første gang jeg er i Norge og jeg håper på et gjensyn, sa Alessandro Petacchi til procycling.no.

- Hadde du forventet dette?

- Det er mye folk i dag som ser på sykkel. Jeg synes vi fikk se noen virkelige mestere vise seg fra sin beste side i dag, med Thor (Hushovd), (Philippe) Gilbert og (Fabian) Cancellara i hovedrollen.

Torsdag arrangeres Sandefjord Grand Prix.

Les også: Disse stjernene kommer til Norge

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag