Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelrotet stoppet ikke Hushovd

Et av vårens største ritt går med Thor Hushovd på startstreken til tross for at samme arrangør vraket laget til Giro d` Italia.

Rittarrangøren RCS utelot Hushovds lag Credit Agricole fra Giro d` Italia. Men samme arrangør lot Hushovd og resten av laget sykle vårklassikeren Milan-San Remo. Dette rittet er vanligvis Hushovds første store mål for sesongen.

Uforutsigbart
Etter at verdens atten beste lag var sikret plass i de store rittene i fjor, har dette endret seg i år. Det har skjedd etter en langvarig konflikt mellom rittarrangører og det internasjonale sykkelforbundet.

Nå velger arrangøren av Giro d` Italia, Tour de France og Vuelta Espana hvem de selv vil ha på startstreken. Disse arrangørene arrangerer også en rekke andre store ritt. Uttakene har allerede skapt mye bråk.

- Dette var veldig positivt. Det er såpass uforutsigbart slik det er nå at nesten alt kan skje, sier Atle Kvålsvoll om uttaket.

Opprinnelig hadde Hushovd planlagt å sykle Tirreno-Adriatico. Dit blir det derimot ingen tur for laget. Den planen blir nå erstattet med det prestisjetunge etapperittet Paris-Nice.

Vinnerkandidat
- Milan-San Remo-arrangøren vurderte nok Thor som et av de store navnene og at de tok bort en potensiell vinner hvis de vraket Credit Agricole. Den gode sesonginnledningen har nok også bidratt positivt, sier Kvålsvoll.

Thor Hushovd er meget fornøyd med beskjeden om at han får være med i et av hans store mål for sesongen.

- Dette var meget viktig for oss, Milan-San Remo er et løp jeg liker veldig godt og som ofte ender opp med spurt. Med formen som hele laget har vist i starten på sesongen, så er vi veldig motiverte på å vise oss fram, skriver Hushovd i en pressemelding.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller