Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelsjef blir missedommer

Tom Boonens sjef med en noe spesiell oppladning til Flandern rundt.

Hele Belgia bruser nesten over av nerver, adrenalin og forventninger i forkant av Flandern rundt.

Ikke bare er det årets sportsdag i det sykkelfrelste landet, men deres store helt Tom Boonen er en av de absolutt største favorittene.

Den belgiske yndlingen har ikke vunnet hjemmerittet siden 2006.

Siden den gang har Boonen hatt flere tunge sykkelår.

Prioriterer skjønnheter over Boonen
2012 er ikke et av dem. Allerede har klassikerspesialisten vunnet sju sykkelritt, inkludert klassikerene E3 Prijs Vlaanderen og Gent-Wevelgem.

Men i oppladningen til vårsesongens store høydepunkt må sykkelstjernen klare seg uten sin sjef, Patrick Lefevere.

Den belgiske sykkelsjefen har nemlig fått et noe spesielt oppdrag av Zdenek Bakala, mannen som sitter på pengesekken i det belgiske laget.

Den tsjekkiske forretningsmannen, som kom inn og ga Omega Pharma – Quick Step et økonomisk løft foran 2011-sesongen, har nemlig flere baller i luften.

Konen til Bakala er en tidligere vinner av den nasjonale missekonkurransen i Tsjekkia, noe som gjør at hennes mann bidrar til finansieringen av skjønnhetskonkurransen.

Går glipp av rittstarten
Og når du da eier et sykkellag hva er vel mer naturlig enn å invitere sjefen for dette laget til å være dommer i missekonkurransen du eier?

Sammen med sykkellegende Eddy Mercxk brukte dermed Lefevere lørdagen før Flandern rundt til å være med på å bestemme hvilken skjønnhet som fikk æren av å kalle seg Miss Tsjekkia.

- Vi flyr tilbake søndags morgen i et privatfly vi får låne av en sponsor, men rekker nok ikke starten av rittet, sier Lefevere til sporza.be.

Hva dette har å si for Quick Step-syklistene er vanskelig å si, men vi tipper det først og fremst medfører litt misunnelse...

Reklame

8 kupp du gjør i Nettavisens nettbutikk nå

Kommentarer til denne saken