Feiden mellom syklister og bilister er ikke ukjent i Norge.

Men vi er langt fra det eneste landet hvor problematikken er stor. Det fikk Colnagos superspurter Sacha Modolo erfare da han og en gjeng andre syklister var ute på en treningstur fredag.

Da syklistene kom frem til et kryss fikk de øye på en bil som kom kjørende i motsatt retning. En av passasjerene i bilen trakk frem et luftgevær og begynte å skyte mot syklistene.

Sacha Modolo ble ikke selv truffet av skuddene, men hans treningskamerater Mattia Mosole og Marco Coledan ble skutt i henholdsvis armen og kneet.

- For å være ærlig la jeg knapt merke til angrepet. Jeg hørte et høyt smell, som om vi hadde truffet en stein. Men det viste seg altså å være noen som skjøt med et luftgevær, forteller Modolo til det italienske sykkelnettstedet tuttobiciweb.

Selv om skuddvekslingen ikke endte i noe mer enn skrubbsår for de som ble truffet er Modolo klar på at det hele var svært skremmende.

- Nå traff de «bare» en arm og et kne, men hvis de hadde truffet noen i øyet vet jeg ikke hvordan det hadde gått. Det var en tåpelig handling, raser italieneren.

Flere av syklistene i treningsgruppen fikk en god observasjon av bilen, noe som trolig fører til en anmeldelse.

Det er ikke første gang syklister er blitt angrepet med våpen. Under 2009-utgaven av Tour de France ble Julian Dean truffet i fingeren og Oscar Freire i låret av et luftvåpen.