Høsten 2012 innrømmet Michele Scarponi kontakt med den bannlyste og beryktede dopinglegen Michele Ferrari.

Det medførte en tre måneder lang karantene, som gikk ut ved årsskiftet.

Men helt siden dommen falt har det vært stille fra italieneren, som vant Giro d’Italia i 2011, etter at Alberto Contador ble dømt for doping.

I starten av februar begynte ryktene å svirre på nettet. Italieneren var ingen steder å finne. Ikke på ritt, ikke på bilder av laget og ikke i pressmeldinger.

Sykkeltest: «Denne sykkelen er ei kanadisk kruttønne»

Kun to spor av rytteren
Det to eneste sporene fra laget som tilsa at han fremdeles var tilknyttet laget sitt, Lampre Merida, var oppføringen av han på lagets hjemmeside og unntaket som bekrefter regelen: han var nevnt i en pressemelding som omhandlet skosponsoren SIDI.

Etter at Scarponi ikke dukket opp til den forventede sesongstarten på Mallorca, tidligere i februar, bekreftet Lampre til media at han fremdeles er suspendert av laget, skriver Cyclingnews.

Les også: «Tråkker kanonene til, trenger jeg ikke prøve»

Ryktet i byttehandel
Det har vært flere rykter rundt hva som skal skje med veteranen, blant annet en mulig byttehandel med Katjusja, for deres kaptein Joaquin Rodriguez. Dette er ikke aktuelt lengre, all den tid det russiske storlaget fikk medhold i sin lisensanke.

Det er den nye sykkel- og navnesponsoren Merida som skal være bekymret for Scarponis tilstedeværelse på laget. De frykter at Scarponi, som har to dopingdommer på seg, skal skade lagets image utad.

Intensiv møtevirksomhet mellom partene gjennomføres i disse dager, og de skal dreie seg om blant annet et mulig lønnskutt.

Etter alt å dømme forsvinner Scarponi uansett fra laget etter sesongen, når hans nåværende kontrakt går ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fuentes-kunde
Michele Scarponi ble utestengt i 18 måneder etter å ha innrømmet å ha vært kunde av den beryktede dopinglegen Eufemiano Fuentes i 2007.

På tross av dette fikk han kun tre måneder i karantene ved andregangsforseelse i høst.

Gazzetta dello Sport publiserte i oktober en utskrift av en samtale mellom Ferrari og Scarponi. Der skal Ferrari ha sagt at Scarponi kunne vunnet giroen i 2010 med en ekstra pose. Det legen mente med det, er etter alt å dømme en ekstra blodpose som kunne blitt injisert mot slutten av rittet.

PS: Lampre kom med en pressemelding onsdag, uten at det fremkommer noen avgjørelse der.