Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelstjerne haiket til Gardermoen

Thor Hushovds gamle lagkamerater fikk ingen god start på hjemreisen etter Glava Tour.

Storlaget Garmin-Barracuda har denne uken besøkt Norge og syklet landets største etapperitt, Glava Tour.

Der fikk de med seg en etappeseier. Nederlandske Raymond Kreder vant 17. mai-etappen fra Oslo til Drammen foran nesen på blant andre Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) og Edvald Boasson Hagen (Sky).

Da laget skulle ta fatt på hjemreisen søndag kveld gikk ikke alt som planlagt - heller tvert imot.

- Tour of Norway fortsetter å bli bedre. Arrangøren skulle ha en buss i målområdet for å frakte oss til flyplassen. Det glemte de.

- Vi fikk tak i en buss selv. Den gikk nettopp tom for drivstoff, tvitret David Millar søndag kveld.

Reddet av Sky
Briten fortalte videre at Thomas Dekker haiket det siste milene til flyplassen (Gardermoen).

- Så langt har to biler stoppet. De spurte Thomas: «Hva med vennene dine?» Da svarte han: «Jeg gir faen. Jeg må komme meg til flyplassen», tvitret Millar fra veikanten.

En knapp time senere kunne Garmin-Barracuda-rytteren fortelle at han hadde kommet seg til flyplassen (se bilde her). Marcus Ljungqvist (sportsdirektør i Sky) ble redningen (se bilde her).

Garmin endret tidspunkt
Arrangøren forklarer hendelsen slik:

- Fra arrangørens side ble det sendt ut informasjon til alle lagene. De kunne velge om de ville være med på buss til hotellet eller flyplassen, sier Birger Hungerholdt, rittleder i Glava Tour, til procycling.no.

Hungerholdt kan også fortelle at Garmin-Barracuda hadde bedt om transport til flyplassen, men at de senere hadde lagt fram at de skulle på et fly 18.30, ikke 19.00 som først antatt.

- Vi fikk kontaktet bussselskapet og fremskyndet bussavgangen. På de to bussene var ingen fra Garmin-laget. Alle som satt på de to bussene rakk flyet, også det som gikk 18.30, forteller rittlederen.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken