Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelstjerne meid ned og drept

Ledende spansk terrengsyklist drept av bil på trening.

Den spanske terrengsyklisten Iñaki Lejaretta (29) ble drept søndag morgen etter å ha blitt kjørt ned av en bil på trening i den baskiske byen Iuretta.

Ulykken inntraff halv ni i morges, og ifølge politiet ble han truffet av bilen mens han trente på en hovedvei.

Cyclingnews skriver at spanjolen falt på den harde veiskulderen av veien, som skal ha vært meget trafikkert i et området med mange boligblokker.

To ambulanser kom raskt til stedet, men det viste seg at livet ikke var til å redde.

Kommer fra en sykkelfamilie
Lejarreta ble juniorverdensmester i 2001, mens han tok sølv året før. Siden har han vært en av Spanias fremste terrengsyklister. Han tok sølv i det nasjonale maratonmesterskapet i 2011, mens det ble bronse i 2012 og 2007.

I 2008 deltok han i OL i Beijing og ble nummer åtte.

Spanjolen er sønn av Ismael Lejerrreta som var proff på 70- og 80-tallet. Onkelen, Marino, vant Spania rundt i 1981.

Venter barn
29-åringen var gift med kona Naiara Telletxea, som selv har vært terrengsyklist. Hun fungerte også som spanjolens trener.

Kona venter tragisk nok barn allerede i januar.

- Hvil i fred Iñaki Lejarreta. Mine kondolanser til familie of venner av han. For en tragedie å bli truffet av en bil, skriver Fabian Cancellara på Twitter.

Dette er det andre fremtredende syklisten fra Spania som har mistet livet. Tidligere i 2012 ble Euskaltel-rytter Victor Cabedo drept av et kjøretøy på trening.

I mai 2011 ble også spanske Xavier Tondo drept etter å ha kommet i klem mellom en bil og en garasjeport på vei ut på trening.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene