*Nettavisen* Sport.

Sykkelstjerne raser etter OL-uttak

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

- Det er umulig for meg å samarbeide med ham.

26.06.12 10:47

Roman Kreuziger er Tsjekkias store sykkelstjerne.

26-åringen har vært selvskreven på tomannslaget som skal til OL i London denne sommeren. Spørsmålet har bare vært hvem som skal ta turen med ham til OL.

Mandag tok det tsjekkiske sykkelforbundet ut Jan Barta (Team NetApp), som var nær en etappeseier i Giro d'Italia. Han har også vunnet Settimana Coppi e Bartali og Rund um Köln denne våren.

Tross de sterke resultatene - uttaket har fått Roman Kreuziger til å reagere.

- Det er umulig for meg å samarbeide med ham, raser Kreuziger overfor sport.cz.

Stybar vs. Barta
Astana-rytteren har tidligere fortalt at han ønsker Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step) med seg til OL i London. Det holder han fremdeles fast ved.

- Stybar har god oversikt over feltet og er villig til å ofre seg for meg. Med han (Barta) vil ikke et samarbeid fungere, fortsetter Kreuziger.

- Jeg er villig til å samarbeide med ham. Jeg har ingen problemer med det, svarer Bartas når han får høre Kreuzigers kritikk.

Verken Stybar eller Kreuziger var særlig imponert over Jan Bartas opptreden under det nasjonale mesterskapet søndag. sport.cz skriver at duoen mener Barta «ikke var villig til å samarbeide» og heller «trakk på smilebåndet» da det hele endte med en samlet spurt. Den ble vunnet av veteranen Milan Kadlec (ASC Dukla Praha).

Les også: Her er de nasjonale mesterne

Kreuziger sikter mot toppen
Det passet Barta perfekt ettersom han vant tempomesterskapet noen dager tidligere. Da ble nevnte Stybar nummer to mens Frantisek Rabon (også Omega Pharma-Quick Step) fulgte på plassen bak. Sistnevnte ble nummer to søndag, men vurderes nok som for svak ettersom rytterne skal bestige Box Hill ni ganger under OL.

Les også: Her er de nasjonale tempomesterne

Roman Kreuziger vil uansett gjøre sitt beste i London.

- Jeg respekterer deres beslutning, det er ikke jeg som tar ut laget. OL har vært en målsetting for meg lenge. Jeg er glad for at jeg har blitt tatt ut og jeg vil kjempe for et best mulig resultat.

Men det spørs om ikke tsjekkerne bør ta noen forholdsregler før duoen Kreuziger og Barta reiser til OL sammen.

PS! Roman Kreuziger sykler Polen rundt som oppkjøring til OL i London. 26-åringen skuffet sammenlagt i årets Giro d`Italia (vant riktignok en fjelletappe), men vil gjøre et nytt forsøk på en topplassering i et treukersritt under Vuelta a España til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.