RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AFP/Scanpix)

Sykkelstjerne slakter italiensk playboy

Sist oppdatert:
- Hans spesialitet er at andre taper, sier Philippe Gilbert.

Etter VM-fellesstarten slaktet belgierne Filippo Pozzato (Team Kajtusja/Italia) for defensiv sykling.

29-åringen satt klistret på hjulet til Philippe Gilbert (Omega Pharma- Lotto/Belgia) hele veien bortsett fra da han fikk krampe i den nest siste stigningen.

Sporza.be beskrev Gilberts VM-fellesstart slik forrige søndag: «De Belgische topfavoriet reed bijna en heel WK met en Italiaan in zijn wiel, met name Filippo Pozzato.» (Den belgiske toppfavoritten syklet hele VM med en italiener på hjul, ved navn Filippo Pozzato).

Les også: - Han var en plage

En uke etterpå var sykkelstjernene tilbake i konkurranse. Denne gangen i Paris-Tours som nevnte Gilbert har vunnet de to siste årene. Begge ganger etter angrep på en av de tre siste stigningene etter over 200 flate kilometere på sykkelen.

Søndag ettermiddag var det duket for rekapitulering av VM-høydepunktene med Philippe Gilbert og Filippo Pozzato i hovedrollene.

- Jeg forsøkte meg på Côte de l'Epan, men Pozzato satt seg rett på hjulet mitt. Det er bare hans måte å kjøre på, forklarte Gilbert til sporza.be etter målgang søndag.

Les også: Gilbert og Pozzato psyker ut hverandre

Pozzato og Gilbert ble ansett som store forhåndsfavoritter, men henholdsvis 57.- og 63.-plass, samler ikke to av verdens best betalte syklister på.

- Jeg ga opp da jeg skjønte misjonen til Pozzato. I spurten tok jeg sjanser da jeg satser mot Lombardia rundt neste lørdag, avsluttet Gilbert som kunne se spanske Oscar Freire stikke av med seieren i massespurten.

Belgieren vant for øvrig sesongens siste monumentklassiker, Lombardia rundt, i fjor. Italieneren kom derimot aldri til start...

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere