RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Sykkeltalent droppet Italia og Frankrike

Sist oppdatert:
«Norges råeste spurter» valgte heller drømmeovergangen til Joker Merida.

RØA (procycling.no): De som tok turen til regnfulle Sandefjord den 28. juli, kunne ikke unngå å legge merke til Mats Lohne.

Uredd, overlegen og smågal på seierspallen: Slik det selvsagt skal være når man blant andre setter på plass Thor Hushovd i spurten.

Gino van Oudenhove (sportsdirektør i Team Joker Merida) fikk det selvsagt med seg han, også. Men belgieren var ikke alene om å notere seg prestasjonen på såpeglatte veier i Sandefjord sentrum.

- Jeg mottok et tilbud fra franske CC Etupes og kjørte ritt i Italia for Amore & Vita. I tillegg hadde jeg et tilbud fra Plussbank Cervélo, avslører Lohne overfor procycling.no.

Viste seg fram i Italia
Sammen med blant andre Lorents Ola Aasvold stilte 20-åringen til start under Piccolo Giro di Lombardia. Sørlendingen kom seg aldri til mål, og italienerne kom seg aldri til forhandlingsbordet, men 20-åringen ville gjerne ned og se med egne øyne «hvordan de syklet der nede».

Da Joker Merida kom på banen i forkant av norgescupavslutningen i Sandnes, var det ingen tvil hos Nesset CK-rytteren:

- Målet mitt foran denne sesongen var å sykle så fort det ble lagt merke til av de største lagene. Jeg håpet å vinne et eller to nasjonale ritt, men endte opp med å vinne fire (Sandefjord GP, Gaterittet under Oslo sykkelfestival, Østfold 3 dagers og prologen under Jæren sykkelfestival).

Dessuten var han pent fremme og snappet tredjeplassen bak Svein Erik Vold (Joker Merida) og Roy Hegreberg (Team Sparebanken Vest) under Gaterittet i NM.

«Norges råeste spurter»
Under lanseringen av Joker Merida foran 2011-sesongen, fikk unggutten den fremtidige merkelappen «Norges råeste spurter».

- Vi har tatt inn ryttere med spisskompetanse. Vi har temposterke Reidar Borgersen og Mats Lohne – som skal bli Norges råeste spurte, proklamerte Van Oudenhove.

- Jeg er veldig takknemlig for at Gino tror på meg. Det er målet mitt å bli en god spurter, og jeg tror sjansene øker med riktig oppfølging, et bra løpsprogram og et godt spurtopptrekk.

Lohne har også satt seg et par hårete mål foran året som kommer.

- Jeg har forhåpninger om å kvalifisere meg for laget som skal kjøre U23-VM i København, innrømmer han.

Og er neppe alene om det i neste års Joker Merida-stall.

Du finner hele stallen her!

Her kan du se video fra Joker Merida-lanseringen!

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere