*Nettavisen* Sport.

Syklet med svulst på hjernen

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Ville ikke være til bry for laget - terminerte kontrakten.

07.06.12 10:09

Francesco Masciarelli har lenge blitt sett på som en lovende italiensk etapperytter.

Et av karrierens høydepunkt kom i 2009 da han ble nummer 16 i Giro d`Italia og samtidig nummer to i ungdomskonkurransen bak belgieren Kevin Seeldraeyers (da Quick Step, nå Astana).

Italieneren har også vunnet klassikeren Giro del Lazio (2008).

27-åringen syklet for Acqua & Sapone i seks sesonger (to av dem som trainee på høsten) før han prøvde lykken hos Astana i fjor.

Denne sesongen har Masciarelli kun syklet Tour Down Under. Det fikk det italienske nettstedet Tuttobiciweb.it til å lure på hvorfor.

Kan ikke presse kroppen
Masciarelli, som befinner seg i USA for øyeblikket, kan fortelle at han ikke tenker mye på syklingen for øyeblikket.

- Etter at jeg hadde vært i Australia måtte jeg stoppe (å sykle) av helsemessige årsaker. Jeg har, kort sagt, en liten godartet svulst på hypofysen (som er plassert i bunnen av hodeskallen, vår.anm.) som gjør at jeg får problemer med hormonene.

- Når jeg presser kroppen min fysisk blir den overbelastet, fordi hormonene ikke fungerer som de skal. Jeg har kontaktet flere leger, og takket være samarbeidet med den olympiske komité, prøver vi å finne en løsning på denne uheldige situasjonen, forteller han til Tuttobiciweb.it.

Terminerte kontrakten
Italieneren kan ikke fortelle når han vil være tilbake på sykkelen.

- Nei, dessverre. Jeg vet ikke hvor lenge dette vil sette meg ut av spill. Denne sesongen er nok over. Jeg har terminert kontrakten min med Astana. Jeg vil ikke være en byrde for laget som har støttet meg i denne tunge perioden.

- Når du kan se meg tilbake i konkurranse? Jeg har iingen anelse. Jeg må bare bli frisk og komme tilbake så fort som det er mulig. Alt det andre kan jeg tenke på senere.

Francesco Masciarelli er den yngste av tre sykkelbrødre. Andrea (29) og Simone (32) sykle begge for det profesjonelle kontinentallaget Acqua & Sapone.

Deres far, Palmiro, var også profesjonell syklist. Han har vunnet etapper i både Giro d'Italia (1981 og 1983) og Vuelta a España (1984). Nå er han general manager for nettopp Acqua & Sapone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.