*Nettavisen* Sport.

- 17 syklister klare for Sky

Foto: EPA/Scanpix

Den britiske storsatsingen går på skinner.

27.07.09 17:33

Leder Dave Brailsford i Team Sky forteller til Sky Sports at majoriteten av de syklistene laget ønsker seg i debutsesongen, allerede har takket ja.

Det er gode nyheter for britisk sykkelsport, som har opplevd en rekke oppturer under sommerens Tour de France. Mark Cavendish vant seks etapper, mens Bradley Wiggins yppet seg med overraskende styrke i sammendraget.

Målet til Team Sky er å vinne Tour de France, gjerne allerede neste sommer.

- Vi hadde en liste over aktuelle syklister og majoriteten av dem er i boks. Vi har på plass rundt 17 av de 25 rytterne, sier Brailsford.

Ingen navn blir imidlertid offentliggjort før overgangsvinduet åpnet 1. september.

Sponsoravtalen med Sky er verdt 300 millioner kroner. Det har bidratt til at enkelte av syklistene har kommet med skyhøye lønnskrav.

- Det handler om å ha en plan, om å gjøre hjemmeleksene og vite hvor mye du er villig til å betale og hva som er viktig for deg. Folk forsøker seg, men realiteten er at vi er ganske sikre på hva markedsverdiene deres er, sier Brailsford.

Bradley Wiggins, som endte på fjerdeplass i årets Tour de France, skal være aktuell for en av de gjenværende plassene på laget. Mark Cavendish er neppe aktuell, ettersom han har gjort stor suksess på Colombia-laget og har to år igjen av kontrakten der.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.