*Nettavisen* Sport.

- Armstrong får ikke redusert livstidsutestengelsen

FÅR IKKE ØNSKET OPPFYLT: Straffen til Lance Armstrong vil trolig bli stående. Foto: Rogerio Barbosa (Afp)

Straffen kommer trolig til å stå.

03.03.15 07:07

Den dopingtatte sykkellegenden Lance Armstrong mistet alle sine syv Tour de France-titler og fikk livstidsutestengelse da han til slutt innrømmet dopingbruk.

Amerikaneren har gjentatte ganger gått ut og sagt at straffen hans er for streng, spesielt med tanke på at hans tidligere lagkamerater bare ble utestengt for seks måneder.

LES OGSÅ:- Slik kan Armstrong få en ny sjanse

Klikk på bildet for å forstørre.

MISTET TITLENE: Lance Armstrong vant Tour de France syv ganger, men mistet alle titlene da han innrømmet dopingbruk. Foto: Joel Saget (Afp)

Armstrong hevdet at han ville være den første inn døren hos Sykkelsportens uavhengige reformkommisjon (CIRC), da de begynte intervjue dopingtatte ryttere.

LES OGSÅ:Armstrong møter etterforskere igjen

I en rapport fra The Times kommer det frem at Armstrongs håp om å få straffen redusert er slukket, melder Cyclingnews.com.

Den dopingtatte rytteren forteller til BBC at han hadde pratet med CIRCs etterforskere to ganger i 2014, og at han har vært helt ærlig.

- På dette punktet i livet er jeg ikke ute etter å forsvare noen. Jeg er ute for å beskytte syv personer, og de har alle «Armstrong» til etternavn, sier den tidligere sykkelprofilen til The Times.

LES OGSÅ:Armstrong innrømmet villmannskjøring

Den engelske avisen hevder imidlertid at dette ikke var nok til at CIRC ville anbefale en reduksjon av straffen. Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) vil ha det siste ordet for en Armstrong-straff, og de har tidligere gått ut å sagt at han mistet sjansen for reduksjon da han nektet å samarbeide i deres etterforskning.

Klikk på bildet for å forstørre.

UCI-president: Brian Cookson. Foto: Luk Benies (Afp)

- Til tross for at Armstrong offentlig har sagt at han ønsker å hjelpe, har han privat gjentatte ganger avvist muligheten til å gjøre det siden juni 2012. Dermed har han lukket døren på sin sjanse, fortalte USADA i fjor.

LES OGSÅ:Armstrong ville ikke kommentere Hushovds bok

- Mye av den informasjonen vi vet at Armstrong kunne ha gitt er av liten, om noen, verdi nå som det allerede har, eller snart vil bli, blitt avdekket gjennom andre veier, uttalte de.

CIRC-rapport
The Times hevder at rapporten til CIRC ble presentert for ledelsen i det Internasjonale sykkelforbundet (UCI) i Sveits fredag.

Det er ventet at UCI vil studere rapporten nøye og anonymisere noe av rapporten før den blir offentliggjort. UCI-president Brian Cookson har imidlertid gått ut og sagt at han vil publisere så mye som mulig av rapporten, men advarte om at rapporten trolig ville inneholde en det ubehagelige ting.

- Når du åpner en boks med ormer, finner du mange ormer, sier Cookson.

LES OGSÅ:UCI-presidenten avfeier dopingkritikken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.