RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge / SCANPIX

- Astana er forbundet med doping

Sist oppdatert:
Hushovd og Arvesen mener Tour-vinneren Contador burde tenkt seg om før han gikk til skandalelaget Astana.

Astana ble tidligere onsdag erklært uønsket i Tour de France av arrangøren ASO. Det betyr at fjorårsvinneren Alberto Contador ikke kan forsvare fjorårets seier.

Les også: Årets første seier for Hushovd.

Thor Hushovd mener Contador burde vært forsiktig med lagbyttet han gjorde etter sesongen, da han gikk til skandalelaget Astana.

Hadde valgt annerledes
- Han tok en sjanse da han dro til laget og burde kanskje tenkt seg bedre om. Det hadde i alle fall jeg gjort. Man visste at dette kunne skje, sier Hushovd til Nettavisen.

Alberto Contador og Levi Leipheimer som henholdsvis ble nummer en og nummer tre i fjorårets Tour de France, gikk begge til Astana etter sesongen.

Dermed fulgte de sin sportsdirektør Johan Bruyneel fra det nedlagte Discovery-laget. Hushovd syns det er synd at de beste rytterne ikke får kjøre sommerens Tour de France.

Syns synd på rytterne
- Nå får de svi for tullet i fjor. Det er synd at de som jobber med rene midler nå må ta konsekvensen av det, sier Hushovd.

Han får støtte fra Kurt Asle Arvesen som mener det er synd at ryttere som Contador og Leipheimer får svi.

- For Contador og andre uten en dopingdom vil det være urettferdig. Han burde nok tenkt seg om to ganger før han gikk til Astana. Han gikk nok inn i det med god tro på at de skulle få sykle Tour de France. Det at de heter Astana fortsatt har en negativ effekt. Astana er forbundet med doping, sier Arvesen til Nettavisen

- Tror du Astana opphører som lag etter at de nå er utelukket fra de to største rittene?

- Det er vanskelig å si. Det er klart det blir et problem når de største lagene ikke får kjøre i de største rittene. Våre sponsorer vil jo at vi skal stille i de største rittene og da særlig i Tour de France, forteller Arvesen.

Skandaler
I fjor ble den store stjernen Alexandre Vinokourov tatt for bloddoping under Tour de France, etter å ha vunnet to etapper.

Like etter at touren var ferdigkjørt ble hjelperytteren Andrej Kashechkin avslørt på ferieturen sin.

Fra før hadde lagets sterke tyske rytter Matthias Kessler avlagt positiv før Tour de France.

Forundret
Arvesen mener Astana, som har skiftet ut den sportslige ledelsen før denne sesongen, har tatt et oppgjør med fortiden. Han tror de jobber hardt for å rette opp inntrykket.

Men Arvesen syns samtidig det er merkelig at Astana fortsatt er et sykkellag.

- Man kan lure på hva som skal til for at det skal legges ned, da laget ikke ble lagt ned allerede etter skandalene i fjor. Med de reglene vi har i CSC hadde vi blitt lagt ned om de tilsvarende dopingskandalene hadde rammet oss, sier Arvesen.

Les flere sykkelsaker her
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere