- Ballen er på Hushovds halvdel

PÅ OSLO-BESØK: Sir Craig Reedie er i Oslo for å møte blant andre Antidoping Norge.

PÅ OSLO-BESØK: Sir Craig Reedie er i Oslo for å møte blant andre Antidoping Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Wada-presidenten med oppfordring til Thor Hushovd.

OSLO (NTB): Presidenten i Verdens Antidopingbyrå (WADA), Sir Craig Reedie, mener antidopingmyndighetene vil være mer enn glade for å høre fra Thor Hushovd.

HOLDT MUNN: Thor Hushovd fikk vite om Lance Armstrongs doping av Armstrong selv, men holdt tett om dette. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Skotten, som også er visepresident i Den internasjonale olympiske komité (IOK), har vært på besøk hos Antidoping Norge det siste døgnet.

Et fruktbart møte, var Sir Reedie, Inge Andersen (generalsekretær i Norges Idrettsforbund) og Anders Solheim (daglig leder i Antidoping Norge) enige om.

Hoveddetaljene i møtet handlet om den nye dopingkodeksen som trer i kraft 1. januar 2015.

- Kodeksen er et kompleks dokument og et resultat av to år med konsultasjoner og 4000 forslag, sier Reedie til NTB.

Doping i sykkelsporten og Lance Armstrong ble naturlig nok et tema da Reedie møtte pressen, men han kjente verken til Thor Hushovd eller innholdet i Grimstad-syklistens bok.

- Jeg er ikke kjent med akkurat det navnet du nevner. Jeg er sikker på at hvis han ønsker å bidra til myndighetene for å lære av tidligere feil, vil de være glade for å høre fra ham. Ballen er på hans banehalvdel, sier Reedie til NTB.

- Er det for vanskelig for utøvere å si ifra anonymt om doping i sin sport?

- Jeg må si at jeg trodde ikke det. Gjennom å lese utøvernes historier, virker det som det var en omerta i hovedfeltet. Men han ville vært fri til å prate. Noen gjorde det, andre gjorde det ikke. Jeg synes vi skal gå videre, sier han. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.