- Beina ble tyngre og tyngre

MISLYKTES: Gunn-Rita Dahle Flesjå mislyktes i kampen om medalje i VM på hjemmebane.

MISLYKTES: Gunn-Rita Dahle Flesjå mislyktes i kampen om medalje i VM på hjemmebane. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Gunn-Rita Dahle Flesjå langt utenfor pallen.

06.09.14 14:41

Gunn-Rita Dahle Flesjå mislyktes i terrengsykkel-VM på hjemmebane lørdag. Veteranen ble bare nummer ni i rundbanerittet, men var likevel fornøyd.

41-åringen trodde på forhånd at hun kunne kjempe om en medalje på en god dag. Dessverre for Bjørheimsbygd-jenta ble det ingen topp dag på sykkelen lørdag.

- Jeg håpet på en bedre dag enn dette, men beina fungerte aldri. Beina ble tyngre og tyngre. Det er bare noen dager som er sånn, sa Dahle Flesjå.

Rogalendingen havnet bak konkurrentene fra start av. Hun endte til slutt på en 9.-plass, 3.20 minutter bak gullvinner Catharine Pendrel fra Canada.

- Du blir ikke kvitt syren, det var en sånn dag jeg bare måtte bite tennene sammen og jobbe med hodet, sa den norske terrengsyklisten.

- Bite tennene sammen
Dahle Flesjå har hatt en god sesong. Hun endte på 6.-plass sammenlagt i verdenscupen. – Dagens resultat er ikke et nederlag, fordi vi har hatt en god sesong og forberedt oss bra til VM. Det går bare ikke når beina er slik som i dag.

Canadiske Pendrel vant foran russiske Jirina Kalentjeva og amerikanske Lea Davison. I fjorårets sesong kom Pendrel på 20. plass i VM, men hun har hatt en betydelig sterkere sesong i år. I verdenscupen endte hun på 2.-plass.

- Det var helt fantastisk. Det føltes godt å sykle i dag. Sykkelen hjalp meg veldig, sa Pendrel.

To år til?
I løpet av oktober skal Dahle Flesjå bestemme seg for om hun skal fortsatte satsingen på terrengsykkel fram mot OL i Rio de Janeiro.

- Det er ikke bare min avgjørelse, men jeg har lyst til å fortsette. Jeg har ikke funnet noen grunn til å slutte, sa hun lørdag.

Dahle Flesjå ble i 2004 olympisk mester i Aten. Hun har også vunnet en rekke VM- og EM-gull. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.