*Nettavisen* Sport.

- Cavendish og McEwen de største taperne

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll tror hovedfeltet ble lurt på dagens tredje etappe i Tour de France.

07.07.08 19:45

- Dette var en av fem helt flate etapper, som passet best for spurtere som Mark Cavendish og Robbie McEwen, og det er utvilsomt de som er de største taperne etter dagens etappe, sier Kvålsvoll til Nettavisen.

McEwen selv la ikke skjul på sin forargelse over hovedfeltets manglende kommunikasjon da han snakket med TV 2 etter etappen.

- Det er opp til spurternes lag å kjøre inn bruddene, og bruddet fikk alt for mye tid. Da det var 50 kilometer igjen skjønte jeg at det var håpløst, raste han til TV 2 Sporten.

Lurte hovedfeltet
Kvålsvoll tror hovedfeltet feilberegnet avstanden til de fire rytterne i brudd og undervurderte kjørestyrken deres.

- Før Touren startet så sa flere at sånne brudd fort kan gå inn, og vi så jo et godt eksempel på det i dag, forteller trønderen.

For da Romain Feillu (Agritubel), William Frischkorn (Garmin-Chipotle), Paolo Longo Borghini (Barloworld) og etappevinner Samuel Dumoulin (Cofidis) stakk fra start fikk de fort en stor luke, som var på hele 15 minutter drøye 13 mil før mål.

- De fire foran kjørte veldig sterkt på de siste seks milene, og det syns jeg var imponerende, så det lurte nok hovedfeltet litt, sier Kvålsvoll og legger til at spurten til Thor ikke ble optimal selv om Grimstad-oksen hadde sagt at han følte seg ok før start.

Savner ledertype
Han tror at feltet kanskje savner en ledertype, ala Lance Armstrong eller Tom Boonen, som kan ta skikkelig ansvar og beslutninger.

- Hadde de startet hardkjøret ti mil før mål så hadde de plukket dem, forteller Kvålsvoll som i går traff på sin gamle lagkamerat Greg LeMond for første gang på åtte år.

I morgen er den klart for den første tempoetappen med en rolig og sparsom Thor Hushovd.

- Thor kommer bare til å kjøre igjennom og spare på kreftene, sier Kvålsvoll.

Ta en kikk på vårt fyldige Tour de France-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.