RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er dette som holder meg i gang

SATSER HARDT: Alexander Kristoff satser på en ny kanonsesong i 2014.
SATSER HARDT: Alexander Kristoff satser på en ny kanonsesong i 2014. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Alexander Kristoff dømmer om en ny kanonsesong.

Alexander Kristoff ligger ikke på latsiden etter kanonsesongen i 2014 og er allerede godt i gang med sesongforberedelsene foran 2015.

27-åringen fikk et definitivt gjennombrudd i sykkelsirkuset i 2014 med seier i Milano-Sanremo og to etappeseirer i Tour de France.

Nordmannen har økt treningsmengden år for år og er inne i en hard treningsperiode. Sulten etter flere store resultater motiverer Stavanger-mannen inn i den mørke og kalde vinteren.

- Det er å få de resultatene jeg drømmer om som holder meg i gang, sier Kristoff til NTB.

Drømmeår

Syklisten har ikke bare vunnet mye på sykkelen i 2014. Også på hjemmebane er det blitt mye å juble for. I starten av oktober giftet han seg med Maren Kommedal (nå Kristoff).

- Jeg har hatt et veldig bra år, og jeg håper det fortsetter neste år, sier Kristoff.

Trolig vil Katjusja-rytteren få mer oppmerksomhet fra de andre lagene i neste sesong. Det kan gjør det vanskeligere for han i feltet, men samtidig satser det russiske laget mer på nordmannen. De har blant annet hentet inn ryttere som skal hjelpe Kristoff i kampen om ny seirer. Det øker presset på den nygifte mannen.

- Det blir litt større press nå, men det er litt hva jeg legger på meg selv. Jeg tror jeg skal klare å takle det, sier Kristoff, som også opplever mer interesse fra både nasjonale og internasjonale medier.

Vil forsvare Sanremo-seieren

Sesongplanene for 2015 er allerede lagt, og det har i lang tid vært klart hvilke ritt han skal sykle. Treningsarbeidet i vinter skal først og fremst sikre ham gode resultater i vårklassikerne.

- Jeg har lyst å forsvare seieren i Milano-Sanremo. Jeg tror Flandern rundt passer meg bra. Paris-Roubaix står også høyt, sier sykkelhelten.

Foreløpig trener han mye styrke og annen variert trening hjemme i Norge. Han blir i hjemlandet inntil han reiser på treningsleir med Katjusja i desember. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere