Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er dette som holder meg i gang

SATSER HARDT: Alexander Kristoff satser på en ny kanonsesong i 2014.
SATSER HARDT: Alexander Kristoff satser på en ny kanonsesong i 2014. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Alexander Kristoff dømmer om en ny kanonsesong.

Alexander Kristoff ligger ikke på latsiden etter kanonsesongen i 2014 og er allerede godt i gang med sesongforberedelsene foran 2015.

27-åringen fikk et definitivt gjennombrudd i sykkelsirkuset i 2014 med seier i Milano-Sanremo og to etappeseirer i Tour de France.

Nordmannen har økt treningsmengden år for år og er inne i en hard treningsperiode. Sulten etter flere store resultater motiverer Stavanger-mannen inn i den mørke og kalde vinteren.

- Det er å få de resultatene jeg drømmer om som holder meg i gang, sier Kristoff til NTB.

Drømmeår

Syklisten har ikke bare vunnet mye på sykkelen i 2014. Også på hjemmebane er det blitt mye å juble for. I starten av oktober giftet han seg med Maren Kommedal (nå Kristoff).

- Jeg har hatt et veldig bra år, og jeg håper det fortsetter neste år, sier Kristoff.

Trolig vil Katjusja-rytteren få mer oppmerksomhet fra de andre lagene i neste sesong. Det kan gjør det vanskeligere for han i feltet, men samtidig satser det russiske laget mer på nordmannen. De har blant annet hentet inn ryttere som skal hjelpe Kristoff i kampen om ny seirer. Det øker presset på den nygifte mannen.

- Det blir litt større press nå, men det er litt hva jeg legger på meg selv. Jeg tror jeg skal klare å takle det, sier Kristoff, som også opplever mer interesse fra både nasjonale og internasjonale medier.

Vil forsvare Sanremo-seieren

Sesongplanene for 2015 er allerede lagt, og det har i lang tid vært klart hvilke ritt han skal sykle. Treningsarbeidet i vinter skal først og fremst sikre ham gode resultater i vårklassikerne.

- Jeg har lyst å forsvare seieren i Milano-Sanremo. Jeg tror Flandern rundt passer meg bra. Paris-Roubaix står også høyt, sier sykkelhelten.

Foreløpig trener han mye styrke og annen variert trening hjemme i Norge. Han blir i hjemlandet inntil han reiser på treningsleir med Katjusja i desember. (©NTB)


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!