*Nettavisen* Sport.

- Det er Kristoffs største vinnersjanse

BLANT FAVORITTENE: Alexander Kristoff er blant de største favorittene til å vinne den femte etappen under årets Tour de France. Foto: Jean-christophe Magnenet (Afp)

En spektakulær etappe på brostein kan gi norsk jubel i Tour de France.

09.07.14 13:04

Den femte etappen i årets Tour de France blir trolig en av de mest spektakulære under sommerens franske sykkeleventyr.

Onsdag skal rytterne over ni brosteinsseksjoner på den 155 kilometer lange veien fra den belgiske byen Ypres til Arenberg. Det er en etappe som fort kan bli avgjørende for enkelte ryttere, hvis de går i bakken på det ujevne ulaget. Man vinner ikke Tour de France på brosteinsetappen, men man kan være uheldig å ryke ut med skade, slik Fränk Schleck gjorde i 2010.

For å gjøre det hele enda mer spennende kan rytterne vente seg regn og ekstra sleipt underlag på onsdagens etappe.

LES OGSÅ:Nettavisen følger Tour de France LIVE

En mann som neppe tenker på mye annet enn seier på femte etappen er feltets eneste nordmann. Alexander Kristoff er en dyktig brosteinsrytter og kan henge med tetgruppen gjennom alle brosteinspartiene. TV 2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg mener Kristoffs har bevist at formen er inne og at han kan kjempe om flere etappeseire i touren denne sommeren.

LES OGSÅ:Så nær var Kristoff seieren

- Størts vinnersjanse
- Kristoff har vært veldig bra hittil i touren. Vi var veldig spente på formen hans, men på søndagens etappe beviste han at den er inne. Det Kristoff gjorde der var veldig dyrisk. Han kjører en del lengre og tøffere treningsøkter enn de fleste av sine spurtkonkurrenter og det gjør at han henger bedre med enn de andre, sier Stoltenberg.

Klikk på bildet for å forstørre.

HÅPER PÅ NORSK ETAPPESEIER: TV 2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg tror den femte etappen i årets Tour de France vil være den største vinnermuligheten for Alexander Kristoff. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Flere sykkeleksperter har utpekt den femte etappen til den som vil passe nordmannen best i årets treukersritt. Den vurderingen støtter også Stoltenberg.

- Det er nok den etappen Kristoff har størst vinnersjanse. Han er god på brostein og han vil trolig få kjøre for egne sjanser. En del av rytterne som normalt ville gitt Kristoff mest konkurranse om seieren har kapteiner de må ta hensyn til og da er det ikke sikkert de får kjempet om seieren, forteller sykkelkommentatoren, og fortsetter:

- Hvis vi ser tilbake til 2010 da Thor Hushovd vant den tredje etappen, som også gikk på brostein, satt blant annet Fabian Cancellara med i tetgruppen. Han kunne imidlertid ikke kjøre for egne sjanser på grunn av at han måtte ha med sin kaptein Andy Schleck, sier 37-åringen.

Sterke konkurrenter
Katjusja-rytteren kan imidlertid ikke vente seg noen enkel vei til en eventuell etappeseier. Kommer Kristoff seg igjennom uten uhell vil en rekke store sykkelstjerner trolig være med i kampen om å passere målstreken først.

- De største konkurrentene for en norsk etappeseier på den femte etappen er nok Fabian Cancellara, Niki Terpstra, John Degenkolb, André Greipel og ikke minst Peter Sagan. Jeg blir heller ikke sjokkert hvis Marcel Kittel henger med, men med norske øyne håper jeg han blir kjørt av, for å øke vinnersjansene til Kristoff, sier sykkelkommentatoren.

- Årets høydepunkt
Stoltenberg mener en eventuell norsk etappeseier vil være det største høydepunktet under Tour de France, men han er også klar på hva annet som kommer til å et ordentlig høydepunkt i løpet av verdens største sykkelritt.

- Hvis vi ser bort fra en norsk etappeseier, som vil være det definitive høydepunktet, tror jeg vi allerede på den andre etappen vil se det som vil være høydepunktet; nemlig kampen om sammenlagtseieren, forteller han.

Årets 101. utgave av det franske etapperittet har kun én tempoetappe, og den kommer på rittets nest siste dag. Stoltenberg tror det vil være med på å holde på spenningen lengre enn vanlig.

- Jeg tror det er en fordel for spenningen i rittet at det bare er en tempoetappe. Når det er sagt er både Chris Froome, Alberto Contador og Vincenzo Nibali dyktige temposyklister, dermed vil nok ikke de ha alt for mye å tjene på det overfor hverandre, forteller han.

Under ser du oppsummering fra den fjerde etappen av årets Tour de France.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('w25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg', 'eb759d5d95eb4609819dadc8a4978be6', 'gfkmcj9pjrfz1tmxz798vwale', 468, 464, 'perfw25k5bkha78a1l1yvl8jymkgg-gfkmcj9pjrfz1tmxz798vwale', 'eplayer14', {age:1362582009000});Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag