- Det var på grensen til hva jeg kunne klare

NUMMER SJU: Edvald Boasson Hagen.

NUMMER SJU: Edvald Boasson Hagen. Foto: Heiko Junge

Nordmennene måtte se seg slått igjen.

09.07.15 18:33

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen hang med helt fram til mål under torsdagens e5tappe av Tour de France.

Begge nordmennene hang med opp bakken, men måtte se seg slått av Zdenek Stybar de siste meterne. Quick Step-rytteren fikk en liten luke til de andre på toppen av den siste bakken og hold helt inn.

Peter Sagan ble nummer to. Bryan Coquard nummer tre.

- Helt på grensen
Boasson Hagen, som ble sett på som en favoritt før etappen, måtte ta til takke med en sjuendeplass denne gangen. Alexander Kristoff ble nummer elleve. Katusja-rytteren hang overraskende godt med inn mot mål.

- Resultatet er ikke uventet. Ingen hadde noe særlig hjelp inn mot mål. Alexander hadde noen hjelpere, men det hjalp ikke. Jeg hadde syra allerede før spurten skulle åpne, sier Boasson Hagen til TV 2 etter løpet.

- Jeg ble nummer sju, det var bare nesten, eller, ikke nesten en gang. Dette var på grensen til hva jeg kunne klare. Det ble for tøft og jeg var ikke i posisjon da vi kom opp bakken, sier nordmannen videre.

- Gjorde vondt
Kristoff var også svært sliten på toppen av siste bakken.

- Det var hardt, som ventet. Vi prøvde å tette luken på toppen, men og trodde først jeg hadde en liten sjanse, men så kikket jeg opp og hadde ikke mer å gi. Det gjorde vondt og jeg hadde ikke mer å gå på. Hadde jeg hatt friske bein, kunne jeg kanskje tatt ham igjen, men alle er helt på grensen her og har ingenting å gi, sier Kristoff til TV 2 etter løpet.

- Jeg hadde ikke ventet å vinne i dag, så dette er ventet, sier han.

Martin i velt
Rett før mål ble det også drama da flere ryttere veltet på vei opp bakken. Tony Martin id en gule trøyen var blant dem som gikk i asfalten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

DRAMATIKK: Tony Martin gikk i bakken og skadet seg mot slutten av etappen. Foto: Peter Dejong (AP / NTB scanpix)


Martin tok seg til skulderen og det kunne se ut som tyskeren hadde skadet kragebenet i velten. Han måtte hjelpes i mål av lagkompisene.

- Jeg så ikke velten. Jeg så ingenting og var ikke involvert. Jeg hadde en fin dag ellers, forteller Boasson Hagen om det som skjedde mot slutten.

Storkanoner som Vincenzo Nibali og Nairo Quintana gikk også ned i velten. Det er likevel Tony Martin som beholder den gule trøyen.

Chris Froome er fortsatt nummer to og Tejay van Garderen nummer tre.

Klatremus
Det har ikke vært utdelt så mye klatrepoeng hittil i Tour de France og før torsdagens etappe var det Joaquim Rodriguez som hadde klatretrøyen.

Han hadde likevel bare kapret to poeng totalt, og med tre innlagte klatrepunkt på denne etappen, var det mulig å passere Rodriguez.

Den oppgaven tok Edvald Boasson Hagens lagkamerat Daniel Teklehaimanot på seg og utlignet ledelsen til spanjolen i løpet av de to første klatrepunktene. Han vant også den tredje klatringen.

Dermed mannen fra Eritrea for MTN-Qhubekas første trøye i Tour de France-historien og ble også første østafrikaner i polkadottrøyen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

KLATREMUS: Daniel Teklehaimanot overtok klatretrøyen. Foto: Benoit Tessier (NTB scanpix)


Teklehaimanot har altså tre poeng nå.

Tre i brudd
Teklehaimanot var for øvrig del av et brudd på tre mann som gikk avgårde tidlig. Han hadde med seg Kenneth van Bilsen og Perrig Quemeneur.

Dette bruddet tok også med seg de høyeste poengene på den innlagte mellomspurten. Der var Quemeneur først over og fikk 20 poeng.

Av de som kjemper om den grønne trøyen var både John Degenkolb og André Greipel langt framme av de øvrige som skaffet seg poeng her.

Greipel har fortsatt den grønne trøyen med 161 poeng, men nå han Peter Sagan helt oppe i ryggen. Han står nå med 158 spurtpoeng.

Bruddet med tre mann satt i front store deler av den 191,5 kilometer lange løypa, men ble oppskriftsmessig hentet inn mot slutten.

Dermed ble det hele avgjort opp den siste bakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.