RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det verste er de som skal ta selfie

FOLKEHAV: Flere hundre tusen mennesker sto langs løypa på den andre etappen og noen av dem tok risikoen med å ta selfie, med ryggen til rytterne, rett foran feltet.
FOLKEHAV: Flere hundre tusen mennesker sto langs løypa på den andre etappen og noen av dem tok risikoen med å ta selfie, med ryggen til rytterne, rett foran feltet. Foto: Christophe Ena (Ap)
Sist oppdatert:
Rytterne frykter stygge kollisjoner med overivrige tilskuere.

Det ble italiensk seier på den andre etappen i årets Tour de France da rytterne tok seg til Sheffield. Astanas Vincenzo Nibali rykket fra favorittgruppa like før mål og passerte over målstreken to sekunder foran resten av sammenlagtkanonene.

Tilskuerne langs løypa var imidlertid det som stjal mye av fokuset til rytterne både under og etter søndagens etappe. Mange av de skuelystne sto omtrent midt i veien da rytterne kom susende forbi.

Oppgitt over tilskuerne
- Det verste er når personer snur ryggen til hovedfeltet for å ta selfie, sier en oppgitt Sky-rytter Geraint Thomas ifølge The Guardian.

- Hvis du er i front av hovedfeltet kan du se tilskuerne, men når du er lengre bak i feltet kan det hende man ikke ser publikum som er ute i veien før det er for sent. Det har vært for mange store ulykker der ryttere treffer tilskuere og du vil ikke se det, fortsetter Sky-rytteren.

Nettavisen følger Tour de France LIVE hver eneste dag!

Han mener britene ikke har kunnskap om hvor fort rytterne faktisk sykler og hvor mye av veien de bruker.

- Det er ikke mye sykkelritt på britiske veier og tilskuerne forstår ikke hvor fort vi sykler og hvor mye av veien vi bruker. Hvis de ønsker å ta selfie burde de stå oppe på en mur, forteller Thomas.

- Høy risiko
Sammenlagtleder Vincenzo Nibali forteller også at han var nervøs igjennom folkemassene på søndagens etappe.

- Hele laget satt godt fremme i feltet for det var høy risiko med så mange tilskuere i veien som skulle ta bilder. Heldigvis har de to første etappene gått bra, sier Nibali.

Se oppsummering fra den andre etappen her og hør hva Vincenzo Nibali tenker etter at han kapret den gule ledertrøya:

Get Adobe Flash playerMest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere