- Dette er bare tragisk

DRAMA: Det var dramatisk da den norske servicebilen krasjet underveis i VM-løpet søndag.

DRAMA: Det var dramatisk da den norske servicebilen krasjet underveis i VM-løpet søndag. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Sykkelpresidenten er glad for at de overlevde ulykken.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen var tydelig preget etter at landslagstrener Stig Kristiansen og mekaniker Tommy Josefsen søndag ble sendt til sykehus med bruddskader.

- Jeg er i sjokk. Vi holder oss fortløpende oppdatert. Det er bekreftet hofte- og bruddskader. Jeg er glad de overlevde og er i live, sier sykkelpresidenten til NTB.

Tidlig under søndagens landeveisritt kjørte den norske servicebilen med Kristiansen, Josefsen og en kroatisk lagleder av veien i spanske Ponferrada.

Hele bilens frontparti var trykket inn. Bildene forteller om en dramatisk smell.

- Først fikk vi beskjed om at ingenting var alvorlig. Så begynte meldingene å renne inn. Det likte vi ikke. Derfor fikk vi raskt sendt våre egne folk til sykehuset, sier Hansen.

- Bruddskader kan heldigvis ordnes, men dette er en tragisk, om enn sjelden, hendelse, sier sykkelpresidenten.

Reorganisert
Kristiansen og Josefsen behandles på sykehuset i Ponferrada, får NTB opplyst av Norges Cykleforbund.

De norske syklistene Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen fikk ikke vite om ulykken der de kjempet om VM-medaljer.

Sportssjef Hans Falk overtok ansvaret for strategi og løpsopplegg da NCF fikk tak i en reservebil med nye sykler.

- Vi har reorganisert oss. Sportslig har vi kontroll. De som skal ha fokus på sport, har det til rittet er over, sier Hansen.

Preget
Han er preget når han snakker med NTB.

- Vi har planlagt en samling i kveld etter et VM med sportslig suksess. Men dette preger oss. Det er det ingen tvil. Det som har skjedd med Stig og Tommy setter en demper på gode resultater.

Tidligere i uken fikk Norge sykkel-VM til Bergen i 2017, mens Sven Erik Bystrøm tok gull i U23-klassen fredag. Kristoffer Skjerping sikret bronsen.

Stig Kristiansen pådro seg beinbrudd og fikk hoften ut av ledd, mens Josefsen pådro seg brudd i begge beina og i den ene armen.

Lørdag måtte Miriam Bjørnsrud til sykehus etter en dramatisk velt. Hun slapp unna bruddskader, men hadde sterke smerter etter at hun ble utskrevet fra sykehuset søndag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.