RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er et flott resultat

I TETKAMPEN: Peter Sagan utmanøvrerte Thor Hushovd på slutten, men nordmannen var likevel fornøyd.
I TETKAMPEN: Peter Sagan utmanøvrerte Thor Hushovd på slutten, men nordmannen var likevel fornøyd. Foto: Doug Pensinger (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd kjempet om seieren i California.

Hushovd har slitt med å finne formen denne våren. 36-åringen fra Grimstad har i det hele tatt hatt noen skuffende sesonger i etterkant av sykdomsproblemene for et par år siden.

Før lørdagens etappe i Tour of California sto BMC-proffen med bare fire plasseringer blant de ti beste i 2014.

Det er i overkant dårlig uttelling om Hushovd skal ha en sjanse til å komme med på BMCs Tour de France-lag til sommeren.

Men på etappen fra Santa Clarita til Pasadena viste nordmannen igjen takter som gleder sykkelfans hjemme i Norge.

Det ble for vanskelig å holde unna for etappevinneren, Cannondale-stjernen Peter Sagan. Men Hushovd kapret en fin andreplass bak slovaken etter å ha fått hjelp fra lagkompis Taylor Phinney til å komme i god posisjon.

Fornøyd
Resultatet ble en opptur etter en del magre prestasjoner tidlgere i det amerikanske etapperrittet.

- Jeg kom til dette rittet med noen ambisjoner og målsettinger. Men jeg har slitt med det varme været. Det blir vanskelig når det er så varmt å sykle.

- Men jeg visste at jeg har gjort en god jobb på trening, og at det ville vise seg til slutt. Det er selvfølgelig et flott resultat å bli nummer to, sier Hushovd til BMCs nettsted.

Med lørdagens plassering, tangerte sørlendingen sitt beste resultat fra tidligere i sesongen, en andreplass fra Tour Méditerranéen 15. februar.

Sagan var best i det teknisk krevende partiet inn mot mål, mens mannen i den norske mestertrøya henviste ryttere som Danny Van Poppel, Zakkari Dempster og John Degenkolb til plassene bak seg.

Ny sjanse
Tour of California avsluttes med en relativt kort etappe på 122,4 kilometer søndag.

Feltet skal over to stigninger i fjerdekategori, og én stigning i tredjekategori, men etappen avsluttes med 7,4 kilometers runde i flatt terreng.

Det kan gi rom for en ny mulighet for Hushovd og de andre spurtsterke rytterne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere