*Nettavisen* Sport.

- Dop-razzia mot toppsyklister

Foto: SCANPIX

Belgisk politi skal ha beslaglagt store mengder doping hjemme hos flere proffsyklister.

07.06.07 17:44

Belgiske myndigheter foretok torsdag morgen en razzia mot ti ryttere og folk i støtteapparatet til storklubben Quick Step. Det skal ha blitt gjort beslag av flere dopingpreparater under ransakingene, skriver belgiske medier og siterer påtalemyndighetene i landet.

- Store mengder dopingprodukter er funnet. Jeg kan ikke bekrefte noen navn, navnene på noen lag eller hva produktene er, sier en talsmann for påtalemyndighetene.

13 til avhør
Quick Step har blant andre verdensmester Paolo Bettini og Hushovd-rival Tom Boonen på laget. Foreløpig er det imidlertid ingenting som tilsier at det er gjort beslag hos disse to. Politiet i byen Kortrijk avhører 13 personer i forbindelse med beslagene.

Rundt 40 politibetjenter deltok i ransakingen, som fant sted i Flandern og Wallonia.

En av de 13 er siktet for innehav av ulovlige dopingmidler, og må svare for seg i retten fredag. To personer fikk lov til å reise hjem, mens det foreløpig ikke er tatt noen avgjørelser når det gjelder de siste ti.

Etterforskningen ble igangsatt etter at et medlem av det belgiske parlamentet hevdet at han hadde bevis for bruk av doping i Belgia. En fysioterapeut tilknyttet Quick Step er en av personene som blir avhørt.

- Jeg vet ikke hvem det er, siden de ikke vil opplyse oss om hans identitet. Vi avventer navnet hans før vi kommenterer saken, sier talsmann for Quick Step, Alessandro Tegner, til Reuters.

Dopingkultur
Quick Step ble tidligere i år beskyldt for utstrakt bruk av doping, da avisen Het Laatste Nieuws hevdet at dopingkulturen rundt laget fikk blomstre på grunn av de nære forbindelsene til til den internasjonale cykleunionen (UCI).

Tegner sa tidligere torsdag at det ikke har vært noen razzia mot noen av Quick Steps-ryttere.

- Jeg har snakket med Tom Boonen, og så vidt han bekjent, så hadde det ikke vært noen razzia mot huset hans. Jeg har også snakket med andre ryttere, og de har vært på trening, og vet ikke om noe som skjer, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.