RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Doping er ulovlig

Sist oppdatert:
Drøy påstand fra den mistenkte doplegen Eufemiano Fuentes.

- Doping er ulovlig i Spania, og jeg vil aldri anbefale det til noen, sa Fuentes under et foredrag han holdt til studenter på Rey Juan Carlos d' Aranjuez-universitetet i Spania onsdag. Universitetet er lokalisert 70 kilometer sør for Madrid.

Samme prosentandel
Fuentes, som er hovedmistenkt i politiets etterforskning rundt en påstått dopingliga i Spania, der mange toppsyklister og idrettsutøvere skal ha vært mottakere av preparater og substanser av ikke reglementert art, mente også at sykling ikke er den eneste sporten som sliter med dopingproblemet.

- I sykling er det mange dopingkontroller, men det er samme prosentandel som doper seg i andre idretter også. Jeg forstår derfor ikke hvorfor de andre disiplinene har så få dopingsaker, mente han, ifølge cyclingnews.com.

Og våget seg likevel med en slags forklaring:

- I den profesjonelle sportsverdenen er økonomi spesielt viktig, fordi utøverne tjener penger på det de driver med. De ønsker å prestere og være suksessfulle, sa han.

Avsluttet etterforskning
Fuentes' kommentarer kom bare litt over 12 måneder etter at Operasjon Puerto, den spanske dopingetterforskningen, begynte. 56 syklister ble implisert i etterforskningen. Puerto-saken eksploderte da Fuentes og daværende Liberty Seguros-manager Manolo Saiz ble arrestert og det ble gjort en rekke beslag i Fuentes' laboratorium. I kjølvannet av etterforskningen har høyprofilerte syklister som Ivan Basso og Jörg Jaksche innrømmet å ha vært innblandet i dopringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere