RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Doping inngrodd i visse direktører

Foto: EPA/SCANPIX
Sist oppdatert:
En tidligere Saunier Duval-ansatt mener laget driver med organisert doping.

Det vil være en kraftig overdrivelse å si at hele sykkelverden ble overrasket da Saunier Duval-rytteren Riccardo Riccó ble avslørt for EPO-misbruk under Tour de France.

Følg 16. etappe nå!

- Hvis jeg skulle ha tippet at ett lag skulle bli tatt, hadde jeg tippet dem. De har et dårlig rykte og en tvilsom historie. Og når du ser hvordan de kjører i fjellene, er det ikke rart du blir mistenksom, sa Credit Agricole-rytter Gabriel Rasch til Nettavisen.

- Stolte aldri på dem
Han fikk full støtte av tidligere Credit-rytter Mads Kaggestad.

- Saunier Duval har aldri tatt skikkelig avstand fra doping. De har vært tilbakeholdne. Det har gått mange rykter om dem. Vi stolte aldri helt på dem. Egentlig er det litt godt å få en bekreftelse på at mistanken har vært berettiget, sa Kaggestad.

Saunier Duval trakk laget fra årets Tour de France da Riccó ble tatt, og dagen etter ble det kjent at heller ikke Leonardo Piepoli hadde rent blod i årene.

Nå sier Stephan Heulot, som i to år jobbet som pressetalsmann for laget, rett ut at han tror teamledelsen visste hva som foregikk.

- Ser ingen annen måte
- Doping er så inngrodd i visse sportsdirektører at de ikke klarer å se for seg noen annen måte å gjøre det på, sier Heulot til L’Equipe, ifølge Feltet.dk.

Han sikter selvfølgelig primært til Mauro Gianetti.

- Med folk som Gianetti ved roret, seiler vi i dødvann. Jeg har bare fortalt sannheten, og jeg trekker ikke noe tilbake. Når folk spør meg om det er risiko for doping i Saunier Duval, sier jeg ja – fordi jeg er overbevist om det. Jeg har ikke noe formelt bevis, men det er klare signaler, fastslår Heulot, som også har en fortid som proffsyklist.

PS. Tirsdag kom det også fram at Riccardo Riccó prøvde å stikke av fra dopingkontrollen som felte ham i Tour de France.

Les siste nytt fra Tour de France HER!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere