RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Edvald beholder sin rolle

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Sykkelekspert tror ikke Wiggins-overgangen ødelegger for Boasson Hagen.

- De har endelig fått en sammenlagtkanon. Det gjør Team Sky til et virkelig spennende Tour de France-lag, sier Johan Kaggestad til Nettavisen etter at Bradley Wiggins (29) ble offentliggjort som lagets nye sammenlagtrytter.

Les også: Wiggins klar for Team Sky

Overgangen er et realt scoop av den britiske sykkelsatsingen. Samtidig får den store konsekvenser for ryttere som svenske Thomas Lövkvist og vår egen Kurt Asle Arvesen.

- Dersom han signerer, vil han ta det største ansvaret foran Tour de France. Alle blikk vil rettes mot han, og det vil gi meg en roligere reise. At jeg ikke får utfolde meg i like stor grad, taler imot, fortalte Thomas Lövkvist til Nettavisen i november.

Mer hjelp, mindre frihet
Etter at 29-åringen nå har signert, har Sky-laget plutselig alibiet til å rykke inn i Tour de France, med BSkyB-konsernet i ryggen, i sitt forsøk på å gjøre britisk landeveissykling til allemannseie foran OL på hjemmebane i 2012.

- Hva gjør denne signeringen med arbeidsoppgavene til de norske på laget?

- Det blir nok mer hjelperytterroller på dem, enn det som opprinnelig var planlagt for Tour de France. Det blir mindre frihet og færre muligheter til å kjøre for sine egne sjanser. Likevel er det en del flate og mellomharde etapper som Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen kan være med å kjempe om.

- Laget blir mer låst rundt Wiggins under Tour de France. I hvert fall for Kurts del, mener Kaggestad.

- Hva med Edvald?

- Jeg tror fremdeles han får en ganske fri rolle, men det er ikke Edvald som er frontfiguren under Tour de France. Det er Bradley Wiggins.

- Ikke Garmin-klasse
Med hjelp av et knallhardt kostholds- og treningsregime i 2009-sesongen, tok Wiggins det endelige skrittet fra velodromen til landeveien. Etter et oppløftende Giro d’Italia, overrasket den tidligere tempospesialisten da han rasket med seg 4.-plassen i sammendraget under Tour de France.

Kaggestad er en stor beundrer av Wiggins og apparatet rundt de britiske utøverne via forbundet British Cycling.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DEN NYE HELTEN: Bradley Wiggins overrasket alle da han suste oppover fjellsidene under sommerens Tour de France.
DEN NYE HELTEN: Bradley Wiggins overrasket alle da han suste oppover fjellsidene under sommerens Tour de France.

Likevel gir han en stor del av æren for angrepet mot Tour-podiet til lagkameratene hans i Garmin:

- Han har brukbare hjelperyttere i Sky-laget også, men kanskje ikke av samme klasse som Christian Vande Velde, Dave Zabriskie, David Millar og Ryder Hesjedal. De ofret seg og gjorde en kolossal jobb for Bradley Wiggins i sommer.

Tøffere i toppen
De mange sykkelovergangene denne høsten gjør neste år utgave av rittet ser mer spennende ut enn på lenge.

- Det som kanskje er mest spennende er spredningen av sammenlagtfavorittene. Alberto Contador (Team Astana) har skilt lag med Lance Armstrong (Team RadioShack), Garmin vil kjøre utelukkende for Christian Vande Velde, Cadel Evans (BMC Racing) ønsker å slå tilbake, Samuel Sanchez (Euskaltel) vil være der og Alejandro Valverde (Caisse d’Epargne) kommer dit. Det blir et vanvittig trøkk for i det hele tatt å komme seg på pallen.

- Kan Wiggins hevde seg like godt som i år?

- Han har et stort press på seg for å levere like godt som han gjorde i fjorårssesongens ritt. Det blir enda vanskeligere for ham denne gangen. Jeg er spent på å se hvordan vektreduksjonen slår ut. Men det er klart: Slik han kjørte i fjor, er han er klar kandidat til å bli den første briten på podiet i Tour de France-historien.

For å sitere Team Skys egne statutter: «The Sky is the Limit».

Målet er at en brite skal vinne Tour de France innen fem år. Hvem andre enn Bradley Wiggins?

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere