RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: EPA/Scanpix

- Edvald er råere enn Tom Boonen

Sist oppdatert:
Edvald Boasson Hagen skrytes opp i skyene etter seieren i Benelux rundt.

22-åringen vant tirsdag sitt første etapperitt som proffsyklist da han avsluttet Eneco Tour, også kjent som Benelux rundt, med seier på tempoetappen. Den norske Team Colombia-HTC-syklisten ble nummer tre på første og andre etappe, nummer to på fjerde og femte etappe og vant både den sjette og sjuende etappen i åttedagersrittet.

- For en fasit! Han er råere enn Tom Boonen! sier landslagssjef Steffen Kjærgaard til Nettavisen.

- Og da mener jeg den Tom Boonen var for noen år siden, ikke den han er nå, legger Kjærgaard til.

Har sluttet å overraske
Det er litt av en påstand. 28-åringen fra Belgia har vunnet poengkonkurransen i Tour de France og hele seks etapper i verdens største sykkelritt, i tillegg til VM-gull og nesten utallige andre ritt og etapper. Boonen vant også den tredje etappen i årets Benelux rundt.

- Jeg kan forsvare den uttalelsen særdeles godt. Han er mye råere enn Boonen, gjentar Kjærgaard.

- Jeg har sagt lenge at den gutten har sluttet å overraske meg for lenge siden, så egentlig kommer ikke dette som noen bombe. Men han bekrefter så ufattelig hvilket nivå han er på.

Edvald Boasson Hagen vant en etappe i Giro d'Italia tidligere i år, samt semiklassikeren Gent-Wevelgem og to etapper i Polen rundt. 22-åringen har oppnådd mer enn de fleste syklister klarer i så ung alder. Boonen hadde for eksempel «bare» vunnet en etappe i Catalonia rundt og en etappe i Belgia rundt da han var på samme alder.

- Han har ikke bare tatt et steg på innsiden av øverste divisjon, men befestet seg som en av de mest markante. Bare det å gjøre det før man er 25 år, er unikt. Han har sånn sett flere år foran seg som ung og lovende. Han har jo nettopp begynt, sier Kjærgaard.

Ingen grenser
Landslagssjefen advarer likevel mot å tro at Edvald Boasson Hagen snart skal kunne kjempe om sammenlagtseieren i verdens tre største etapperitt, Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

- Av det jeg har sett hittil, har han et godt stykke igjen dit. Det er to forskjellige ting å hevde seg sammenlagt i en Grand Tour og å være en av verdens beste syklister.

- Hva kan vi vente oss av Edvald i framtiden?

- Det er ingen grenser for hva Edvald kan gjøre. Men jeg tror at vi skal prissette det han har gjort nå uten å skape forventninger om at han skal nå helt til himmelen. Han har fått svært få smeller i sitt liv, poengterer Kjærgaard overfor Nettavisen.

- Hva kan vi vente oss av Edvald i VM i Sveits neste måned?

- Det er litt spekulativt, men ut fra det vi har sett den siste måneden er det ingen grenser. Det kan skje store forandringer med Edvald og andre på en måned, men dette bekrefter at han er god nok til å ta medalje på både tempo og fellesstart.

Les også portrettintervjuet: Slik ble Boasson stor!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere