Gå til sidens hovedinnhold

- Edvald har en gudegave

Dag Erik Pedersen tror Edvald Boasson Hagen kan ta steget opp blant de virkelig store.

Dag Erik Pedersen har selv en stolt historie fra Giro d’Italia, med tre etappeseirer. Før årets utgave uttrykte han stor tiltro til debutanten Edvald Boasson Hagen.

- Jeg tror han kan komme med i minst tre-fire brudd, og gjør han det, vinner han i hvert fall én etappe, sa Dag Erik Pedersen til Nettavisen for en uke siden.

Fredag fikk han rett. Boasson Hagen rett lekte rett og slett med de fire andre i femmannsgruppa som gikk i brudd, og vant en suveren seier.

- Ingen kunne slått ham
- Edvald har en gudegave med den eksplosive kraften. Jeg tror ingen i verden kunne ha slått ham i avslutningen på en sånn etappe. Han har et pådriv jeg ikke har sett på utrolig mange år. Han minner meg om Giuseppe Saronni, som vant 170 ritt, sier en entusiastisk Pedersen etter fredagens bragd av 21-åringen fra Rudsbygd.

- Du så jo ikke nummer to på målfotoet! Så suveren var Edvald, sier Pedersen, og fortsetter:

- Jeg er kjempestolt over at vi har fått fram en sånn rytter. Det er bare å bøye seg i støvet. Det er rett og slett imponerende, det han driver med på oppløpet. Han har en ro og en oversikt som jeg misunner.

Kan bli en sammenlagtkandidat
Dag Erik Pedersen tror ikke det finnes grenser for hvor langt Edvald Boasson Hagen kan nå.

- Han har alt på sin side med tanke på å bli tidenes største norske syklist. Han er i full gang med å gå løs på enhver statistikk. Fortsetter han denne utviklingen mener jeg han kan bli en kandidat til topp 5-plasseringer sammenlagt i de store etapperittene om to-tre år.

- Hva med resten av årets Giro d’Italia?

- Nå kan det komme mer. Man får selvtillit av å vinne, og han er jo tydeligvis i kjempeform. Han har imponert på hver eneste etappe så langt, sier Pedersen, som også mener lagledelsen har matchet Boasson Hagen fornuftig.

Under syregrensa
- De i sportsdirektørbilen har vært flinke til å coache. Jeg tror nok Edvald har fått beskjed om at «nå satser du» og «nå gir du f ...». De har klart å holde ham under syregrensa på en del etapper, for å si det med et språk som folk skjønner, sier Dag Erik Pedersen til Nettavisen.

Allerede lørdag kommer det en ny etappe som i utgangspunktet er skreddersydd for Edvald Boasson Hagen. Så spørs det om han får lov til å gå i brudd – og om han eventuelt har krefter til å gjøre det etter fredagens utladning.

Søndag sykles en paddeflat etappe rundt Milano, før rytterne får Giroens første hviledag mandag. Rittet består av 21 etapper på 23 dager.

Sjekk de siste sykkelnyhetene her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger