*Nettavisen* Sport.

- En av mine beste triumfer i karrieren

SUVEREN: Alberto Contador har vist seg overlegen i motbakkene i Italia denne helga. Foto: imago / Sirotti / All Over Press

Alberto Contador fortsatte herjingen i fjellene.

16.03.14 20:35

Ingen av hovedutfordrerne i sammendraget var i nærheten av å følge Alberto Contador på den femte etappen av Tirreno-Adriatico søndag.

Den rutinerte og meritterte spanjolen stilte samtlige konkurrenter i skyggen etter å ha angrepet på den nest siste stigningen på etappen mellom Amatrice og Guardiagrele.

Polske Michal Kwiatkowski ledet Tirreno- Adriatico etter de fire første etappene, men han ble distansert og falt ut av topp ti sammenlagt etter en svak dag på sykkelen. Contador har nå over to minutters forsprang til nærmeste utfordrer, Nairo Quintana fra Colombia, i kampen om å vinne rittet.

Tapper andremann
Bare tyske Simon Geschke (seks sekunder bak) og amerikanske Ben King (45 sekunder etter) var innenfor et minutt bak Contador over målstreken søndag.

Geschke var med i dagens mest vellykkede brudd sammen med Ben King og klarte andreplassen på etappen på tappert vis. Roman Kreuziger avanserte til tredjeplass i sammendraget.

- Dette kommer utvilsomt til å stå igjen som en av mine beste triumfer i karrieren, og vil være noe jeg alltid kommer til å huske. Det var over på et blunk, men dette er et spesielt minne, sa etappevinneren ifølge Cyclingnews.

- Jeg visste det var risikabelt å forsøke et angrep med så langt til igjen. Men jeg ville virkelig ha denne seieren, og liker å gjøre det på denne måten.

- Aldri sett noe lignende
Selv Nairo Quintana, som var den store klatreren i fjorårets Tour de France sammen med vinneren Chris Froome, ble som en statist å regne da Contador klinte til med et av sine velkjente rykk i den nest siste stigningen.

HTML EMBED


Selv «El Pistolero » ble noe overrasket over hvor vanskelig løypa var over søndagens siste fjell.

- Det er en utrolig stigning. Jeg har aldri sett noe lignende. Å vinne etappen var ikke det viktigste i dag, men jeg prøvde meg likevel. Jeg syklet jevnt de siste 500 meterne slik at jeg kunne nyte seieren, oppsummerte Contador.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.