*Nettavisen* Sport.

- En brutal start

Foto: Scanpix

Kurt Asle Arvesen er tilbake, men gruer seg nok litt til comebacket.

19.03.10 12:39

Det har gått nøyaktig en måned siden 35-åringen fra Eresfjord forlot Tour of Qatar i ambulanse. For andre gang på et drøyt halvår, tok kragebeinet imot da Kurt Asle Arvesen deiset i asfalten.

Onsdag er han tilbake når Team Sky inntar Tirreno-Adriatico for aller første gang.

- Det blir nok en brutal start. Konkurrentene mine har 10-15 ritt i beina, og dette er da heller ikke noe småritt, sier Kurt Asle Arvesen til Nettavisen.

Tøff ferd mot havs
Den sju dager lange ferden mellom det Tyrrenske hav og Adriaterkysten, er sjelden så tøff som akkurat årets utgave. Arvesen forventer kun massespurt på et par av etappene, og tror løypa er lagt som den er for å sikre italienske innslag helt i toppen.

- Tirreno er hardere enn noen gang, sier sykkelveteranen uten å blunke.

- De har fjernet tempoetappen og det åpner for andre typer ryttere i toppen. Jeg tror nok de har gjort det for italienernes del. Mange av dem er gode i korte, bratte stigninger – men ikke like sterke på tempo, analyserer han.

Team Sky sykler for svenske Thomas Lövkvist i sammendraget, men har også med en liten joker i Edvald Boasson Hagen.

- Stor vilje
Rittet handler tradisjonelt om å finpusse formen til Milano-Sanremo uka etter. For romsdalingens del er blikket rettet mot klassikerne i Belgia og Nord-Frankrike ved påsketider.

Men Arvesen vet så altfor godt at det er knapt med tid.

- Viljen til å komme tilbake er stor. Jeg blir ikke yngre med årene og vet ikke hvor mange sjanser jeg har igjen i vårklassikerne. Derfor vil jeg veldig gjerne kjøre i år, sier han.

Fortsatt holder sportsdirektør Scott Sunderland døra åpen for at nordmannen skal få med seg både Flandern Rundt (4. april) og Paris-Roubaix (10. april).

Simulert etapperitt
Det var det ikke mange som trodde da alt gikk galt i Doha tidligere denne sesongen. Kanskje med unntak av hovedpersonen selv.

- Jeg har fått god behandling av fysioterapeuten og har tatt egentreningen på alvor. Jeg har generelt hatt god oppfølging og det har fått meg opp på sykkelen igjen i rekordfart.

Fra boligen ved Gardasjøen i Italia har han simulert etapperitt denne uka. I den foregående uka kjørte han hardøkter omtrent hver eneste dag.

- Jeg har vært her nede i ni dager. Fem av dem har vært med lange og harde treningsøkter. Jeg måtte passe meg i starten, men jeg kjente jeg ble sterkere etter hvert. Jeg har gjort mange øvelser på kveldstid som har styrket armene mine og hjulpet meg med å erstatte tapte muskler, forteller Arvesen.

Først i etterkant av rittet vet Sky-rytteren mer om hvordan resten av sesongen vil se ut. Det er fortsatt aktuelt å kjøre Giro d’Italia for å bygge seg opp til sesongens hovedmål.

For til Tour de France i starten av juli skal Kurt Asle Arvesen. Sånn er det bare.

PS! Sky-rytteren Greg Henderson vant den 1. etappen av Paris-Nice mandag. Lars Boom (Rabobank) leder fortsatt rittet sammenlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.