*Nettavisen* Sport.

- Forklar deg, Armstrong!

Foto: SCANPIX

Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) mener Lance Armstrong bør stå frem og forklare seg om tirsdagens dopinganklager.

24.08.05 15:16

- Hvis bevisene er troverdige, så bør han stå frem og forklare seg. Spesielt fordi han tidligere har sagt at han aldri har dopet seg, sier Wadas styreformann Dick Pound ifølge dansk TV 2.

Pound gjentar det flere røster hevdet i går:

At det er lite WADA kan gjøre med saken.

De påstått positive prøvene er nemlig tatt i 1999, og da eksisterte ikke WADA-agenturet. Dessuten har Lance Armstrong avsluttet karrieren.

Men om kongen av Tour de France i nyere tid skulle bli avslørt, er det likevel både svært oppsiktsvekkende og en halsbrekkende nedtur for amerikaneren. Han har hele tiden hevdet sin uskyld på tross av gjentatte spekulasjoner.

TV 2-ekspert Johan Kaggestad påpekte i går at den franske avisen som kom med de nye spekulasjonene, L'Equipe, hadde en agenda mot den sjudoble Tour-vinneren, og at mange har «prøvd å ta Armstrong». Kaggestad sier likevel at det er svært oppsiktsvekkende dersom det stemmer at det ble funnet EPO i de nedfrossede urinprøvene fra 1999.

- Dersom dette stemmer, så er det utvilsomt det nærmeste noen har kommet i å påvise at Armstrong jukset noen gang, sa Kaggestad til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.