*Nettavisen* Sport.

- Froome har fått ulovlig middel av UCI

ULOVLIG MEDISIN: Sky-rytter Chris Froome skal ha mottatt ulovlig medisin av det internasjonale sykkelforbundet. Foto: Godingimages (Pa Photos)

Skal ha mottatt kortikosteroider.

15.06.14 13:38

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) skal ha gitt Sky-rytter Chris Froome autorisasjon for terapautisk bruk av kortikosteroider under rittet Tour de Romandie i mai, uten å følge de korrekte retningslinjene, melder det franske nettstedet leJDD.fr.

Kortikosteoider er ikke et forbudt stoff i sykkelsporten, men det er ikke lovlig å innta det som munnspray, noe Froome skal ha gjort.

Fulgte ikke reglene
Ifølge den franske avisen Le Journal du Dimanche skal UCIs medisinske direktør, Mario Zorzoli, ha signert på en forespørsel fra Team Sky for terapautisk bruk. Dette er ikke i tråd med Verdens antidopingbyrå (WADA) sine rettningslinjer som sier at det må være en medisinsk komité, på minimum tre medisinske eksperter, som avgjør slike forespørsler.

Sky-rytteren har slitt med sykdom under vårsesongen og det skal være derfor Sky-lagets egen lege, Alan Farrell, sendte en forespørsel om Froome kunne ta 40mg med kortikosteoider, ved hjelp av munnspray, per dag.

Denne forespørselen ble godkjent og Chris Froome endte opp med å vinne etapperittet.

WADA etterforsker nå hendelsen, ifølge Le Journal du Dimanche.

Hjelper kroppen
Kortisol har mange funksjoner, men det er svært avgjørende at ekstra kortisol kan produseres i krisesituasjoner for å bidra til at kroppen takler infeksjon, skade eller følelsesmessig stres, skriver Norsk Helseinnformatikk på nettsider.

Froome er en av de største forhåndsfavorittene til å vinne årets Tour de France. Den 101. utgaven av det franske treukersrittet starter i Leeds 5. juli. Rittets tre første etapper vil foregå i Storbritannia før man vender sykkelstyret mot Frankrike.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag