RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Frykter ikke dopingskandaler i Tour de France

DOPINGFRITT: Johan Kaggestad tror på et dopingfritt Tour de France. Her kjemper to av de største sammenlagtfavorittene, Chris Froome og Alberto Contador, mot hverandre i et etapperitt tidligere i år.
DOPINGFRITT: Johan Kaggestad tror på et dopingfritt Tour de France. Her kjemper to av de største sammenlagtfavorittene, Chris Froome og Alberto Contador, mot hverandre i et etapperitt tidligere i år. Foto: Lionel Bonaventure (Afp)
Sist oppdatert:
Sykkeleksperten tror på et rent Tour de France.

Onsdag kom nyheten om at Daryl Impey hadde testet positivt for doping. Impey var den første syklisten fra Afrika som har båret den gule ledertrøya i Tour de France.

Dopingsaken ble kjent like etter at nyheten om at Lampre-Merida-rytter Diego Ulissi hadde testet positivt under Giro d'Italia. Alberto Contadors (Tinkoff-Saxo) viktigste hjelperytter, Roman Kreuziger, er også utestengt grunnet ustabile blodverdier.

- Overrasket
TV 2s ekspertkommentator Johan Kaggestad forteller til Nettavisen at han er overrasket over dopingnyheten.

- Jeg var overrasket over at Impey-saken kom. Det har vært lite dopingsaker den siste tiden, sier Kaggestad til Nettavisen.

70-åringen er på plass i Storbritannia, der årets tour tråkkes i gang i Leeds 5. juli. Han føler seg trygg på at det ikke vil rulle opp noen dopingskandaler under det franske treukersrittet.

- Jeg er trygg på at dette blir et dopingfritt Tour de France. Det var heller ingen som ble tatt for doping under fjorårets tour. Antidopingarbeidet i sykkelsporten er veldig godt, sier han.

- Hårreisende
Kaggestad forteller at antidopingarbeidet i sykkelsporten er bedre enn i mange andre idretter, som for eksempel friidrett. Likevel reagerer han sterkt på at behandlingstiden på Impeys prøver har vært på rundt fem måneder.

- Det er helt hårreisende at det har tatt så lang tid. Man begynner å lure på hva de holder på med. Kanskje de har sendt resultatene med brevduer, humrer Kaggestad.

Kaggestad mener det ikke har noe å si om dopingavsløringene hadde kommet under Tour de France, så lenge prøvene ikke har vært tatt i løpet av touren.

- Det viktigste er at de som jukser blir tatt. Jeg tror ikke det vil ha noe å si for Tour de France hvis det kommer en dopingavsløring, så lenge prøvene ikke har vært tatt i forbindelse med årets tour, forteller han til Nettavisen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere