- Går for seier i Milan-San Remo

Kurt Asle Arvesen var med på å skrive sykkelhistorie da CSC søndag vant tidenes første ritt på den nye pro touren. Lørdag sykler nordmannen for seier i klassikeren Milan-San Remo.

15.03.05 08:12

Før inneværende sesong besluttet det internasjonale sykkelforbundet (ICU) å etablere sykkelsportens svar på vinteridrettens verdenscupsystem. Første ritt på den nystartede pro touren gikk av stabelen i Frankrike forrige uke. Kurt Asle Arvesens danske lag CSC gjorde reint bord i Paris-Nice.

- Det var en storveis laginnsats. Det kan jo ikke bli bedre enn dette. Vi leder cupen, og ble historiske som tidenes første pro tour-vinnere, sier Kurt Asle Arvesen.

Måtte ofre seg
Amerikanske Bobby Julich vant Paris-Nice sammenlagt, med tyske Jens Voigt på fjerde og Frank Schleck på sjuendeplass. Voigt vant dessuten prologen og poengtrøyen sammenlagt.

Kurt Asle Arvesen kjempet helt fremme i teten inneldningsvis, og hadde en reell sjanse til å vinne en av etappene. I stedet måtte han ofre seg for Julichs og Voigts sjanser i sammendraget.

Gripe sjansen
Men nordmannen er åpenbart i kjempeform, og satser på å kjempe om seieren i lørdagens endagsklassiker fra Milano til San Remo i Italia.

- Det er et veldig spesielt ritt, der avgjørelsen faller i de to siste bakkene før mål. Det er et posisjonsløp frem mot avslutningen, og alt kan skje. Jeg håper virkelig å kunne være med å kjempe om seieren, sier romsdalingen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg håper jeg klarer å gripe sjansen når jeg får den. Enten i Milan-San Remo, eller i en av klassikerne utover våren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.