RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Grusomt å se dødsulykken

Sist oppdatert:
Den norske proffsyklisten Anita Valen ble øyevitne til den grusomme dødsulykken som rammet sykkelsporten tirsdag.

Den 29 år gamle australske syklisten Amy Gillett ble drept, og fem andre alvorlig skadet da de tirsdag trente før rittet Tour of Thuringen.

En 18-åring som akkurat skal ha fått førerkortet skal ha kjørt rett inn i den seks jenter store gruppen. 18-åringen mistet kontroll over bilen, og endte over i motgående kjørefelt hvor syklistene ble meid ned.

Først på åstedet
Ett minutt etter kom Valen og lagvenninnene til ulykkesstedet.

- Det var grusomt. Det verste jeg noensinne har opplevd, sier Valen til TV 2 Nettavisen.

Og forteller:

- Syklistene lå spredd rundt. Noen lå i veibanen. Noen lå i grøfta. Alle var livløse. Bortsett fra én. Hun var tildekket av blod over hele kroppen, over ansiktet, over hele seg. Hun ene som lå i grøfta tror jeg hadde fått armen revet av. Hun som levde satt bare og hylte. Det var grusomt, gjentar Valen rystet.

- Det verste var ikke blodet. Det går det an å se. Det ser man jo stadig selv. Det verste var å se kropper som lå livløse. Det var ingenting man kunne gjøre, legger hun til.

Ringte etter sykebil
Direktøren til laget som ble påkjørt kunne dårlig engelsk, og ba den norske syklisten ringe etter ambulanse. Det fikk hun gjort. Deretter ble hun og lagvenninnene stående på åstedet i ti minutter før politi og ambulanser ankom.

- Det var ti minutter hvor alt stod helt stille. Det er så meningsløst. Hun var 29 år, nygift og nå er hun revet bort etter å ha blitt påkjørt av en 18-åring på øvelseskjøring, sier Valen.

Hun brukte tirsdagskvelden til å bearbeide sjokket.

- Jeg fikk pratet ut med gode venner, pappa, forloveden og treneren min. Man må prøve å takle det på best mulig måte. Jeg er ikke en maskin. Jeg har to unger. Men samtidig må man tenke at livet skal gå videre. Det skjer jo ting hver eneste dag i hele verden. Men det blir litt ekstra spesielt for meg som så det hele. Det blir en eksta belastning, sier hun.

Ekstra sikkerhet
Stemningen foran rittet - som forøvrig ble utsatt til onsdag - var dårlig tirsdag.

- Folk gråt i korridorene. Ingen smiler lenger. Man blir litt apatisk. Det blir litt panikk. Alle trener med hjelm. Alle har med følgebil som også kjører foran syklistene. Nå får vi bare håpe at det går bra med de som svever mellom liv og død, sier Valen.

Gunn Rita Dahle skal også sykle Tour of Thuringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere