RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

- Hadde aldri passert Edvald

Sist oppdatert:
Scott Sunderland tar stjerneskuddet i forsvar.

Etter å ha holdt storsprinteren Alessandro Petacchi fra livet, måtte Edvald Boasson Hagen tåle Tyler Farrars advarende pekefinger mot fjeset.

Bakgrunnen for indignasjonen var at nordmannen skiftet kurs mot venstre, etter at han hadde åpnet spurten på den avsluttende etappen i Tirreno-Adriatico.

Boasson Hagen fortalte Nettavisen etter løpet at han ikke forsto Farrars reaksjon. Sportsdirektør Scott Sunderland støtter unggutten i at han ikke gjorde noe galt på oppløpet i San Benedetto del Tronto:

- Jeg så klippet noen ganger tirsdag kveld. Edvald beveger seg litt mot venstre, men ikke altfor mye. Jeg vil tro det var et større problem for Alessandro Petacchi, enn for Tyler Farrar. Og dersom Farrar følte seg sperret inn mot gjerdet, så var vel også det på grunn av Petacchi.

Døm selv: Her kan du se klippet!

- Uansett var hastigheten så høy på det punktet, at Farrar aldri hadde klart å passere Edvald, sier sportsdirektør Scott Sunderland til Nettavisen.

- De kunne jo disket ham
Tidligere har Boasson Hagen fått smake spisse albuer i sitt møte med det internasjonale proffsirkuset. Men ettersom resultatene og statusen har økt i styrke, har gudbrandsdølen vunnet mer og mer respekt i feltet.

Les også: - Synd Cavendish krasjet
Les også: Misfornøyd med Edvald

Sunderland tror ikke at Farrars reaksjon var iscenesatt for å jekke ned Sky-rytteren.

- Jeg tror det har med «the heat of the moment» å gjøre. Farrar reagerte på impuls, men dersom det hadde vært et problem ville det bare ha vært for juryen å diske ham (Boasson Hagen).

- Det er alltid noen som er misfornøyd etter en spurt. Denne gangen var det Farrar, neste gang er det noen andre. Jeg tror det har litt med sprinterens natur å gjøre. Man er nødt til å være følelsesladet, sterk og aggressiv under spurten, påpeker australieren.

Ikke som Hushovd og Cavendish
Samtidig avfeier han diverse antydninger om at Boasson Hagens avslutning lignet måten Thor Hushovd og Mark Cavendish duellerte på under fjorårets Tour de France.

I stedet er Sky-sjefen mer opptatt av måten laget sikret seg etappeseieren på.

- Jeg er svært fornøyd med utviklingen laget viste underveis i dette rittet. Det er ikke alltid slike ting viser seg på resultatlistene. Med Edvalds seier, på et tidspunkt hvor han selv ikke føler seg 100 prosent, er helhetsinntrykket svært godt. Vi lyktes ikke med å bringe Thomas Lövkvist i toppen av sammendraget, men vi fikk seieren vi var ute etter for Edvald, oppsummerer han.

- Viste tirsdagens etappe at Edvald kan vinne de fleste typer spurter?

- Han kan vinne nesten alle, men han er fortsatt en rytter som liker kjappe, rette spurter – der han blir avlevert i front på riktig tidspunkt. Han liker at ting er rett fram og reint, ikke svingete avslutninger med hard kamp om posisjonene.

En type avslutning som ikke er til å unngå foran helgas Milano-Sanremo. Boasson Hagens store fordel er imidlertid at han er sterk nok til å henge med også over stigningene Cipressa og Poggio – der mange av de rendyrkede sprinterne har en tendens til å falle av.

Hvor godt han takler det etter 298 kilometers sykling, vil vise seg lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere