RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gunnar Mjaugedal/Scanpix

- Hadde han vært fransk, ville han vært med

Sist oppdatert:
Gabriel Rasch ser ut til å miste Tour-billetten på målstreken.

BERGEN (Nettavisen): Søndag kveld tar sportsdirektør Roger Legeay ut mannskapet til årets Tour de France. Det meste tyder på at Gabriel Rasch havner utenfor de ni plassene på Crédit Agricole.

- Jeg tror det blir vanskelig nå, ja, medgir 32-åringen overfor Nettavisen.

Årsaken er at både Simon Gerrans og Dimitryi Fofonov plutselig funnet storformen. Australieren vant den første etappen under Route du Sud, mens kasakhstaneren sikret seg den avsluttende etappen av Dauphiné Liberé i beltet sitt.

Mange utlendinger
Ettersom Thor Hushovd, Alexandre Botcharov og Mark Renshaw allerede er selvskrevne på laget, begynner det å bli vel mange utelanske fjes for et team som forsøker å profilere seg som fransk under årets mest prestisjetunge ritt på hjemmebane.

- (Serge) Beucherie fortalte Hushovd for et par uker siden at: ”Hadde han (Gabriel) vært fransk, ville han ha vært med på Tour’en, forteller Gabriel Rasch.

Nå spørs det om ikke rollen hans som ”tauer” i stedet blir gitt til nevnte Simon Gerrans eller franske Jimmy Engoulvent.

- Laget er i kjempeform
Hushovd er langt på vei enig i problemstillingene som reises rundt kompisens Tour-kandidatur.

- Det er litt vanskelig å si. Gabriel er definitivt blant de 12 som er nærmest å komme med. Det som vel taler litt imot ham, er at hele laget er i kanonform nå. Sist uke var det flere ryttere som vant etappeseirer, sier Hushovd til Nettavisen og legger til:

- Dessuten er det nå en gang slik at laget ønsker å ha flest mulig franske ryttere under Tour de France. Dersom noen av dem viser seg frem under det franske mesterskapet, vil også det tale til deres fordel.

Kvålsvoll rapporterer
Det stiller hele 15 Crédit Agricole-ryttere til start under fellesstarten i det franske mesterskapet søndag. Skulle en av dem vinne, er vedkommende garantert en plass på Tour de France-laget.

Ingen ting er større enn å vise frem den franske mesterskapstrøya i perioden 5 -27 juli.

- Hva om du vinner NM-fellesstarten selv, kan det hjelpe deg med?

- Det kan nok slå ut på en positiv måte. Dessuten så er jo Atle (Kvålsvoll) her, noe som betyr at en mann de stoler på kan rapportere om prestasjonen min her hjemme.

- Må han vinne, Kvålsvoll?

- Det er nok ikke langt unna, svarer han.

Imponerende debut
32 år gamle Rasch har uansett hatt en imponerende debutsesong i det franske sykkelteamet. At han i det hele tatt er med i Tour-diskusjonen, er sterkt gjort av et ubeskrevet blad i proffsammenheng.

- Man kan ikke bare komme her og komme her, heller. Jeg har stort sett fått kjøre det jeg vil av ritt, siden jeg kom hit i fjor høst. Da vi satte oss ned for å sette opp rittplanen, var ikke Tour de France tema en gang. Det eneste jeg fikk beskjed om var at jeg var blant de 14-15 som ble vurdert til Giro d’Italia. Nå er jeg rimelig sikker på at jeg hadde kjørt det rittet, dersom laget vårt hadde fått lov til å delta, sier Rasch som har 49 starter (!) denne sesongen.

Nettavisen tror årets Crédit Agricole-mannskap blir slik: Thor Hushovd (lagkaptein), William Bonnet, Mark Renshaw, Alexandre Botcharov, Jimmy Engoulvent, Simon Gerrans (Remi Pauriol), Dimitryi Fofonov, Christophe Le Mevel og Patrice Halgand.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere