*Nettavisen* Sport.

- Han er ganske overlegen

FORLATER ENGLAND: Alexander Kristoff og resten av Tour de France-sirkuset reiser nå fra England til Frankrikes kyst. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Alexander Kristoff måtte innse at Marcel Kittel var utilnærmelig på mandagens etappe av Tour de France.

07.07.14 18:34

Jean-Marc Bideau (Bretagne-Séché) og Jan Barta (NetApp-Endura) gikk umiddelbart i brudd på mandagens etappe av Tour de France, den tredje i 2014-utgaven.

Bruddet holdt nesten hele etappen den 155 kilometer lange etappen fra Cambridge til London. Hovedfeltet hadde god kontroll på duoen, og hentet dem inn tidsnok til å gi oss den ventede massespurten.

Barta gjorde så godt han kunne får å forhindre dette, men seks kilometer før mål måtte også han gi tapt, slik Bideau hadde gjort en kilometer før ham.

I trøbbel tre mil før mål

Dette var en av etappene som Alexander Kristoff ifølge Johan Kaggestad kunne ha et håp om å vinne. Også etappene tirsdag, onsdag, torsdag og fredag denne uka må regnes som Kristoff-vennlige.

Cirka tre mil før mål så det imidlertid dårlig ut for nordmannen som vant bronse under OL i London for to år siden.

Da lå han 200 meter bak hovedfeltet, og måtte få hjelp av lagkamerater i Katusja etter å ha fått problemer med sykkelen. Det fikk han heldigvis, slik at han var tilbake i feltet et par mil før målgang i den engelske hovedstaden, som for anledningen var svøpt i regnvær.

Katusja gjorde en god jobb for Kristoff, og dro ham opp i god posisjon da det var fire-fem kilometer igjen. De la seg kanskje i front for tidlig, men Alexander Porsev sørget for å holde Kristoff godt posisjonert idet 153 av de 155 kilometerne var unnagjort.

Klikk på bildet for å forstørre.

SJANSELØS: Alexander Kristoff (tv i rødt og hvitt) kom på 5. plass på dagens etappe av Tour de France fra Cambridge til London. Marcel Kittel jubler over etappeseieren. Peter Sagan (th i grønn trøye) kom på 2. plass. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)


Marcel Kittel viste seg imidlertid for sterk i spurten, og vant foran Peter Sagan. Kristoff klarte ikke å matche tempoet til Kittel. Han endte på femteplass.

- Gikk for tidlig

- Jeg følte egentlig at det gikk ganske greit, men jeg hadde vel ikke helt beina til å vinne. Laget gjorde en bra jobb, men vi var kanskje litt for tidlig ute. Oppløpet kom litt for sent, sier Alexander Kristoff til TV 2 Sporten.

Kittel var som nevnt i en egen klasse. Det innser også Kristoff.

- Han er ganske overlegen, Kittel. Det er vanskelig å slå ham på disse flate etappene.

- Hvor mye ødela trøbbelet med sykkelen tre mil før mål?

- Det sugde krefter av hele laget, dessverre. Jeg ødela to eiker og da ble hjulet helt skjevt.

Femteplassen er Alexander Kristoffs beste så langt i årets under Tour de France. Han ble nummer sju på første etappe og nummer 42 på den andre.

Tirsdag starter rytterne i Le Touquet ute ved kysten nord i Frankrike. Tour de France avsluttes på Champs-Élysées søndag 27. juli.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.